Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 12. mai 2007 kl 15.15 Giro d'Italia: 1. etappe Caprera - La Manddalena

NRK sender Giro d’Italia

Dag Erik Pedersen har selv hatt store opplevelser i Giro d’Italia. Nå får han gleden av å formidle årets ritt til norske tv-seere via NRK1 sammen med Ove Eriksen. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Dag Erik Pedersen har selv hatt store opplevelser i Giro d’Italia. Nå får han gleden av å formidle årets ritt til norske tv-seere via NRK1 sammen med Ove Eriksen. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Med både Kurt Asle Arvesen og Thor Hushovd på startstreken har NRK sikret seg en sportsgodbit når de har fått rettighetene til årets Giro d’Italia. Med Ove Eriksen og Dag Erik Pedersen bak mikrofonene blir det både lange direktesendinger fra de enkelte etappene og oppsummeringer på kveldstid.

Årets utgave av det svært så tradisjonsrike sykkelrittet Italia Rundt er det 90. i rekken. Fram til 3. juni skal 21. etapper og 3442 kilometer sykles. Starten går på Caprera på Sardinia lørdag med en 24 kilometer lang lagtempoetappe.

Hushovd satser på trippel
Thor Hushovd har en etappeseier i Giro d’Italia som et av sesongens store mål. Klarer han det, blir han første nordmann som vinner en etappe i alle de tre sykkelklassikerne. Han har allerede etappeseire i både Frankrike og Spania Rundt, men mangler en i Italia Rundt.

Kurt Asle Arvesen har derimot vunnet før. Han vant en av etappene i 2003-utgaven av Giro d’Italia og er sugen på å gjenta den prestasjonen. I år sykler han på det sterke danske CSC-laget.

Norske syklister har også tidligere satt sitt preg på Giro d’Italia. Knut Knudsen vant hele seks etapper på 70- og 80-tallet. Han har også ledet sammenlagt og kjørt i den rosa ledertrøya.

Kjenner Giro d’Italia
NRKs Dag Erik Pedersen kjenner Giro d’Italia bedre enn de aller fleste og har hele tre etappeseire i rittet. Sammen med Ove Eriksen vil han sørge for å gi tv-seerne store sykkelopplevelser fra årets Giro d’Italia.

Etter tre etapper på Sardinia fortsetter Italia rundt nordover på det italienske fastlandet. Her kommer de tøffe fjelletappene på rekke og rad før årets sammenlagtvinner kan hylles søndag 3. juni. Italia Rundt avsluttes tradisjons tro i Milano. Alt ligger til rette for en rekke sykkelrike dager på NRK1.


NRK Sport (2007)
Kommentatorer: Ove Eriksen og Dag Erik Pedersen
Pressekontakt: Jon-Annar Fordal, tlf 73 88 16 62/90 71 63 05
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no

Bilder:

Giro d’Italia: Giro d’Italia: Følg Thor Hushovd (i midten) på NRK1 i spissen for Credit Agricole-laget i årets Giro d’Italia. Her sykler også Mads Kaggestad (to til høyre for Hushovd) (Foto: Credit Agricole)

Giro d’Italia: Årets Italia Rundt starter på Sardinia og etter 3 etapper der fortsetter rittet nordover på det italienske fastlandet. 3. juni avsluttes det hele i Milano. (Illustrasjon: Giro d’Italia)

Giro d’Italia: Logo Giro d’Italia.