Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 4. mars 2012 kl 21.10 Erobreren

Jonas’ magiske penis


Årene er 1971 og 1972. Jonas oppdager sin sterke tiltrekningskraft på kvinner og at han får deres talenter gjennom sin magiske penis.

Gjennom å elske med dem, blir han brått en dyktig kunstner, matematiker og får sterke politiske meninger. Men han vet ikke helt hva han skal bruke disse talentene til.

En dag dukker Victor, kompisen fra oppveksten i blokka på Grorud, opp. Han har også begynt på Katta, og Jonas, Axel og Victor blir et perfekt trekløver.

Tragedien rammer når gutta skal på fjellet for å lese til eksamen. De tar en pause for å fylle bensin og stiller seg opp for å ta et bilde, uten å se istappen som henger fra taket på bensinstasjonen.

Om serien:
Erobreren" er basert på Jan Kjærstads trilogi om Jonas Wergeland, gutten fra Grorud som ble Norges første og største tv-kjendis.

Jonas er en helt vanlig gutt, men med en sjelden gave: Han får automatisk talentet til de kvinnene han elsker med.

Etter å ha blitt allemannseie som programvert i NRK Fjernsynet, avanserer Jonas til jobb i Underholdningsavdelingen. Han begeistrer nordmenn med sine unike programmer og blir etter hvert det store trekkplastret på fredags- og lørdagskveldene.

Jonas står på toppen av sin karriere da det forferdelige skjer: Margrete, hans kone og store kjærlighet, blir funnet skutt hjemme. Jonas blir dømt for å ha drept henne. Men har han det?

Vi følger Jonas Wergeland og hans familie fra midten av 60-tallet og fram til årtusenskiftet. Fra sosialdemokrati til ego-samfunn. Fra nøkternhet til velstand. Fra lykke til katastrofe.

Norsk dramaserie fra NRK, basert på Jan Kjærstads bøker "Forføreren", "Erobreren" og "Oppdageren"
Med: Kåre Conradi, Jakob Oftebro, Johan Felix Tschudi, Ellen Dorrit Petersen, Marte Germaine Christensen, Gørild Mauseth, Øystein Røger, Birgitte Victoria Svendsen, Kim Haugen, mfl.
Manus: Anne Regine Klovholt
Regi: Eva Isaksen
Sjefsfotograf: Harald Paalgard
Musikk: Jens Wendelboe
Produsent: Bitte Monn-Iversen/NRK Drama
Presseansvarlig: Hege Fagerheim, 23 04 53 42/ 40828004
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice, tlf: 815 65 900