Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 31. mars 2001 kl 20.20 Den store klassefesten

Den store klassefesten (ttv)


NRK1 lørdag 31. mars kl 20.20
Den store klassefesten (10)

To store i Klassefesten

Liv Ullmann og Rolv Wesenlund er kveldens hovedpersoner hos Dan Børge Akerø i sesongens siste klassefest. Og det er slett ingen dårlig avslutning å invitere to så markante personligheter i norsk kulturliv.

De to er omtrent på samme alder - Rolv Wesenlund er født i 1936 og Liv Ullmann i 1938.

Liv Ullmann så dagens lys i Tokyo, bodde i Toronto og New York til hun var seks år, og flyttet så til Trondheim i 1945. Liv har en søster, \"Bitten\", som er eldst. Liv Ullmann var allerede som ungjente fast bestemt på å bli skuespiller, og i 1957 debuterte hun som Anne Frank på Rogaland Teater. Hun viste seg snart å være en av de største talenter Norge hadde sett, og hun har hatt mange roller innen film, teater, musikaler. Hun er én av Norges få internasjonale stjerner og er både skuespiller, forfatter og regissør. Liv Ullmann har også engasjert seg i humanitært arbeid, blant annet som ambassadør i UNICEF. Hun er tildelt St. Olavs Orden for \"allsidig kunstnerisk virke\" samt Aamot-statuetten, én av Norges høyeste utmerkelser innen norsk film og kino. Vi møter Liv Ullmann sammen med hennes klassekamerater fra Gerhard Schønings skole i Trondheim.

Rolv Wesenlund er skuespiller, forfatter og programleder. Han tok examen artium ved Horten høyere almenskole i 1955, og det er denne klassen vi får møte. Rolvs karriere har vært lang og allsidig. Han startet med sommerjobb som journalist i avisen Gjengangeren. Deretter ble han tekstforfatter i reklamebyrå, og så ble det jobb i platearkivet i NRK. Han tok initiativet til programmet \"Jazz-klubben\", deretter startet eventyret med kompanjong Harald Heide Steen jr. og Harald Tusberg. Rolv ble fast ansatt som programsekretær i NRK fra 1966. Han har spilt i en rekke revyer og filmer. Av filmroller er det vel særlig Bør Børson jr. som er kjent for det store publikum, samt rollen som Marve Fleksnes i både tv-serien og filmen \"Den siste Fleksnes\". Wesenlund har også skrevet flere bøker. Rolv er et utpreget B- menneske, er medlem av Rotary, livretten er torsk og rødvin og han kan ikke danse. I og med at Rolv var B-menneske og hørte på jazz hele natten, var yndlingsstillingen i klasserommet foroverbøyd, halvt sovende på pulten. Rolv var flink til å imitere, og det var særlig lærerne som fikk gjennomgå. Han var dessuten en rev på ordspill, noe han har vist til fulle i programmet sitt \"Wesenstund\" på TVNorge.

\"Den store klassefesten\" har vært en enorm suksess for NRK1, med rundt 1,3 millioner seere hver lørdag. Derfor har ledelsen i NRK bestemt at programserien skal fortsette til høsten.

NRK1 lørdag kl 20.20
Blir også sendt i morgen (NRK2)

Egenproduksjon fra NRK Underholdningsavdelingen
Programleder: Dan Børge Akerø
Prosjektleder: Siss Kvamme, 90828817
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956 (anne.bekkevold@nrk.no)

Bilde
Liv Ullmann, Dan Børge Akerø og Rolv Wesenlund i \"Den store klassefesten\". (Foto: Scanpix)