Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 28. juni 2006 kl 19.55 Inside offside: Fotballdrømmer

Liten gutt – store drømmer

Redouan (9) drømmer om et liv som proff fotballspiller. Heldigvis er det mange som ønsker å hjelpe den unge gutten (Foto: NRK)
Redouan (9) drømmer om et liv som proff fotballspiller. Heldigvis er det mange som ønsker å hjelpe den unge gutten (Foto: NRK)
Ni år gamle Redouan bor i Utrecht, den fjerde største byen i Nederland. Som så mange andre gutter på hans alder har han en stor drøm i livet: En karriere som proff fotballspiller.

"Fotballdrømmer" er det andre programmet i serien "Inside offside". Kveldens bidrag er fra Nederland der vi følger to marokkanske gutter og deres drøm om å bli profesjonelle fotballspillere. Redouan (9) og Hafid (16) får støtte fra Utrecht Foundation Image Support, som bistår unge fotballtalenter og tilrettelegger trening for dem i den berømte fotballklubben PSV.

Redouan og Hafids store forbilde og lokale helt er 17 år gamle Ismail Aissati. Ismail er fra samme by som guttene og har kommet på A-laget i fotball i regi PSV. Utrecht Foundation Image Support får støtte fra KNVB, Den nederlandske fotballorganinsasjonen og myndighetene for å bidra til at fotballsporten integrerer etniske minoriteter.

Om serien
Flere europeiske land har samarbeidet om å lage en programserie om fremmedfrykt på fotballbanen. Det er blitt til en variert serie der vi møter ulike mennesker med minoritetsbakgrunn. Felles for dem alle er deres lidenskap for fotballen.

Programserien er initiert av Intercultural Program Group og handler om fotballentusiaster. Men den handler også om flerkulturelle problemstillinger og rasisme.

Mange unge med minoritetsbakgrunn bruker fotball som en mulighet til å "komme seg fram", noe de også klarer hvis de er flinke nok. Rike europeiske klubber kjøper dyktige spillere med annen etnisk bakgrunn. Men dermed kan også fotballbanen bli en arena for rasisme.

I serien møter vi fotballtalenter fra Finland, Spania, Nederland og Kroatia. Alle har minoritetsbakgrunn og varierende suksess på fotballbanen.

Norges bidrag, "Vålerenga mot rasisme" ble sendt i Migrapolis-flaten i juni.

Co-produksjon fra EBU (2006)
Bidragsytere: Finland, Norge, Spania, Nederland og Kroatia
Kontaktperson i NRK: Anne Ardem, tlf. 23 04 62 28
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf. 23 04 99 18/988 588 80,
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no