Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 3. februar 2006 kl 22.15 Detektimen: Politiagentene

Korrupsjon og narkotika

Angie (Kate Kendall) og Church (Peter Phelps) i
Angie (Kate Kendall) og Church (Peter Phelps) i "Politiagentene". (Foto: Beyond)
Hele spanergruppen blir involvert i en aksjon mot et par av Melbournes narkotikabaroner. Underveis viser det seg at en kollega av dem mottar korrupsjonspenger av baronene.

Først slår Flynn til mot Roger Lappet, en kjent forhandler av dop, men Flynn får konkurranse av narkotikapolitiet i byen. Det er overbetjent Karl de Groot som fører an, og Flynn får en beklemmende følelse av at de Groot har plantet et parti med stoff på Lappet.

Senere, da Lappet blir funnet død og Flynn etterforsker saken, får han mistanke om at overbetjenten er på parti med en konkurrent av Lappet, nemlig narkotikabaronen Michael Kornfeld.

En brikke i spillet
De andre politiagentene gjør sine egne tanker om saken. Church kommer ikke langt da han gjør en deal med Kornfeld om å kjøpe en container med "noe". Church møter opp med massevis av cash, og Kornfeld selger ham kort og godt en vanlig husvogn uten "noe". Videre etterforskning viser at overbetjent de Groot bare er en brikke i et større spill, og at korrupsjonen i Melbourne-politiet er å finne hos en enda nærere kollega av politiagentene.

Om serien
Den australske serien "Politiagentene" (Stingers) er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

Sterke menn og kvinner utgjør Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv, dypt plantet i det kriminelle miljøet. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne.

Ved starten på seriens 7. sesong er det bare Church og Angie igjen av den opprinnelige gruppen. Deres nye sjef er Luke Harris, og nye politiagenter er Christina (Chris) Dichiera og Leo Flynn.

Australsk kriminalserie (2003)
Originaltittel: Stingers (serie 7), kveldens episode: "The Thin Blue Line"
Produsert av : Beyond Simson Le Mesurier
I noen av rollene: Peter Phelps, Kate Kendall, Gary Sweet, Jacinta Stapleton og Daniel Frederiksen
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

LENKER
  • Les mer: 
  • Les mer: