Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 3. oktober 2005 kl 20.55 Little Britain

Galskapen fortsetter

Daffyd besøker foreldrene, men morens reaksjon blir ikke som han hadde ventet seg (Foto: BBC Three)
Daffyd besøker foreldrene, men morens reaksjon blir ikke som han hadde ventet seg (Foto: BBC Three)
Komikerne Matt Lucas og David Walliams fortsetter sin elleville reise på de britiske øyer. Vi får gjensyn med flere av figurene fra sesong 1, samt gleden av nye bekjentskaper.

Lucas og Walliams spiller alle roller selv, og forhåpentligvis vil flere seere få med seg sesong 2 enn forrige sesong. Komikerne kan nemlig nå sees i beste sendetid, kl 20.55, på NRK2.

Skolejenta Vicky Pollard blir tatt på fersken mens hun prøver å stjele godteri på super’n. Den homofile Daffyd besøker sine foreldre, men morens reaksjon er ikke helt hva han hadde ventet seg. Transvestitten Emily har en ny følgesvenn, den nyblevne transvestitten Florence, som har en velvoksen bart. Den usympatiske slankeeksperten Marjorie Dawes ber en deltaker i Vektvokterklubben om å "vagge bort til plassen sin".

På det lokale helse- og spasenteret tilbyr Bubbles seg å betale de store regningene sine på en lite passende måte. Harveys forlovede er sjokkert over å oppdage at han fremdeles er svært knyttet til sin mor, og de elskelige gamle damene Maggie og Judy blir dårlig i magen når de oppdager at syltetøyet på landsbyfesten var laget av en lesbisk kvinne.

Om serien
Little Britain er opprinnelig en svært populær radioserie som BBC nå har laget fjernsyn av. Vi blir med på en begivenhetsrik reise til det skotske høylandet, gjennom Wales og den rolige engelske landsbygda til de noe mindre rolige bydelene i de store byene.

Persongalleriet er mangfoldig. Her er et lite utvalg: Daffyd er den eneste homofile mannen i landsbyen – og sånn skal det også være hvis han får bestemme. Marjorie Dawes er en slankeekspert med tvilsomme metoder, og skolejenta Vicky Pollard er alle læreres og sosialarbeideres skrekk. Transvestitten Emily og folk i Downing Street nummer 10 er også med i persongalleriet, samt de uatskillelige vennene Lou og Andy.

Britisk komiserie (2004)
Originaltittel: "Little Britain" (serie 2)
Med Matt Lucas, David Walliams
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78LENKER
  • Hjemmeside