Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 17. november 2006 kl 23.15 Sopranos

Kongen på haugen

Sopranos: Tony Soprano (James Gandolfini) får igjen prøve hvordan det er å bo alene hjemme. (Foto: HBO)
Sopranos: Tony Soprano (James Gandolfini) får igjen prøve hvordan det er å bo alene hjemme. (Foto: HBO)
A.J. har fått sparken, Tony og Carmela ergrer seg. Damene i Soprano-huset forlater New Jersey. Meadow følger Finn til tannlegestudier i California, og Carmela tar seg en Europa-tur med Rosalie.

Phil Leotardo fra New York-mafiaen kommer til Jersey for å fortelle at de trekker seg ut av Carmelas byggeprosjekt, Tidelands. Med Meadow i California og prosjektet i ruiner sier Carmela at hun vil bruke premien hun vant på feiringen av St. Elzar-dagen, en europareise.

"Dra, du fortjener det," sier Tony, og snart befinner Carmela seg i Paris sammen med Rosalie Aprile, enken til den forrige mafiabossen i New Jersey. Tony tenker at han vil bruke anledningen til å gjøre A.J. til et mannfolk, uten at hans mor beskytter ham hele tiden. Han vil sette gutten i arbeid på en byggeplass.

Ondt blod for Vito
Vito møter familien sin i hemmelighet i New York, og overfor Tony hevder han at han ikke er homoseksuell. Det var bare medisinene mot høyt blodtrykk som gjorde at han følte seg rar, forklarer Vito.

Men New York-mafiaen følger nøye med på hva Vito foretar seg. Phil Leotardos mor er forkvinne i foreningen Katolske mødre, og hun forklarer Phil at "Mot folk med slike problemer som Vitos, må man være kontant."

Vito blir funnet ihjelslått på et motell like ved George Washington-broen, og Tonys karer er ikke sene med å si at nå har New York-mafiaen gått for langt. Hva akter Tony å gjøre?

Han advarer mot å starte et blodbad. Tony vil slå til der det svir mest. "Alt Phil bryr seg om, er penger," sier han.


Om serien
Handlingen er lagt til New Jersey, like ved New York. Dette er kjerneområdet for Tony Soprano og hans familie, både i privat og profesjonell forstand. Tony strever med å holde rivaliserende gjenger unna, samt å opprettholde en skjør maktbalanse innad i sin egen gruppe. Myndighetene er stadig i hælene på Tony, men foreløpig har han lykkes i å holde dem unna.

Samtidig må han forsøke å være en god og ansvarlig ektemann, noe han ikke alltid har like stort hell med. Konfliktene har vært mange med kona Carmela, sønnen A. J. og søsteren Janice. Så det er kanskje ikke så rart at Tony har hatt behov for å lufte sine frustrasjoner hos psykiateren Dr. Jennifer Melfi.

Innkjøpt amerikansk dramaserie (2005)
Originaltittel: The Sopranos (Season 6)
Episodetittel: Cold Stones
Produsert av: HBO
I de viktigste rollene: James Gandolfini (Tony Soprano), Lorraine Bracco (Dr. Jennifer Melfi), Edie Falco (Carmela Soprano), Dre De Matteo (Adriana La Cerva), Michael Imperioli (Christopher Moltisanti), Dominic Chianese ("Junior" Soprano), Steven van Zandt (Silvio Dante), Tony Scirico (Paulie Walnuts), Steve Buscemi (Tony Blundetto), Jamie-Lynn Discala (Meadow Soprano), Robert Iler (Anthony Soprano jr.)
Pressekontakt: Steinar Dahl, 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no

LENKER
  • Les mer