Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 14. februar 1999 kl 08.30 Det var en gang - et menneske

Det var en gang - et menneske (ttv)

NRK1 søndag 14. februar kl 08.30
Det var en gang - et menneske (1)

Menneskenes reise gjennom tiden
Den franske tegnefilmskaperen Albert Barillé er opphavsmann til serien \"Det var en gang - et menneske\". Serien skildrer menneskets historie fra den første begynnelse og fram til vår tid. NRK viste serien første gang i 1978.
Albert Barillé har laget serien i samarbeid med oversjøiske og europeiske tv-stasjoner. Den er raffinert, fornøyelig og full av humoristiske detaljer. Fra episode til episode får vi oppleve både historiske og hverdagslige hendelser gjennom mange tusen år.

Jordens tilblivelse
Serien starter med å skildre jordens tilblivelse og historien før menneskets tid. Vi skal gjennom istiden og møte de første menneskene, og så følger vi epokene i ulike deler av verden fram til vår egen tid. Den fantasifulle franskmannen har også spandert en framtidsvisjon.
Handlingen er sentrert rundt en familie som skal illustrere hverdagen i hver enkelt historiske epoke. Det gjør den på en høyst personlig måte. Selv om Barillé ikke legger skjul på at han først og fremst vil underholde, inneholder serien hans også et vell av informasjon.

Episode 1: Jordkloden blir til
Vi starter med begynnelsen - jorda blir til. Første del viser dyre- og plantelivet på kloden vår, før menneskene kom. Vi møter urfiskene, amfibiene, øglene og til slutt primatene som er den arten som aper og mennesker stammer fra.
NRK1 søndag kl 08.30

Bilde (via Scanpix/Data- tv/Internett)
I serien \"Det var en gang - et menneske\" skal vi være med fra jordas tilblivelse og fram til vår egen tid.

Historien starter i kveld med fra da jorda bli til, og fram til primatene som er den arten som aper og mennesker stammer fra.

Fransk tegnefilmserie som fremstiller verdenshistorien
Forteller: Anne Lie
Norsk tilrettelegging: Sven Lange
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53