Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 20. mars 2010 kl 20.55 Topp ti - Melodi Grand Prix

De største MGP-hitene


"Topp ti - Melodi Grand Prix" sys sammen av kommentator Kari Slaatsveen. (Foto: Anne Liv Ekroll/NRK)
Mange av de melodiene vi kjenner fra MGP gjennom tidene vant aldri konkurransen, men har likevel plassert seg som MGP-klassikere vi alle husker. I kveld kåres de ti mest minneverdige MGP-hitsene som ikke vant.

Vi kan røpe at både Carola og Cliff Richard har sikret seg en plass på lista som kårer de ti mest minneverdige MGP-hitene i historien. Vi skal også se at man slett ikke må vinne konkurransen for å skape en stor hit.

Låtene på kveldens liste har gjort det stort på internasjonale hitlister og blitt spilt på radiostasjoner over hele Europa. Noen ganger har de kanskje til og med hatt større suksess enn selve vinnerlåta fra samme år, og de har selvskreven plass på mangt et dansegulv den dag i dag.

Det er flere minneverdige gullkorn enn vinnerøyeblikkene som fortjener et tilbakeblikk i MGPs jubileumsår, og ti av dem blir presentert i kvelden program.

Om serien
Vi lader opp til storfest i mai når den internasjonale finalen i MGP holdes i Oslo. I mellomtiden kårer vi de mest minneverdige tilbakeblikkene fra sangkonkurransens 50 år gamle historie.

Med utgangspunkt i god, gammeldags listekåring ser vi tilbake på minneverdige MGP-høydepunkter fra konkurransens lange historie. Fire topp ti-lister med forskjellige MGP-temaer skal kåres.

Kåringene er valgt ut etter mange veloverveide runder. Blant annet har MGP-klubbens vurderinger, antall presseoppslag og oppmerksomhet rundt bidraget, salgstall og plasseringer på hitlistene i ettertid, vært tatt med i betraktningene.

Fast panel
Et fast panel deltar i hvert program, og vil med humor, skepsis og latter spontant kommentere, mene og synse om de mange tilbakeblikkene. Panelet består av artist og låtskriver Mariann Thomassen, komponist og musikkprofessor Wolfgang Plagge, NRK-profil Anne Lindmo, NRKs kultursjef Hege Duckert og MGP-ekspert Inge Solmo. Programmet sys sammen av kommentator Kari Slaatsveen.


Egenprodusert underholdningsprogram i fire deler
Produsert av NRK Underholdning
Prosjektleder: Stig Karlsen
Kommentarer ved Kari Slaatsveen
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen , tlf 91164716
TV-seere bes kontakte Publikumssevice, tlf 815 65 900
Publikumssevice