Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 3. september 2000 kl 20.30 St. Mikael

St. Mikael (t)


NRK1 søndag 3. september kl 20.30
St. Mikael (9:12)

Brannoffer på akutten

I dag får legene på St. Mikael seg en god latter og en morsom overraskelse når to brannoffer bringes inn til observasjon. De to var midt i en \"privat lek\" når brannalarmen gikk, og antrekket vekker stor oppstandelse.

Antrekket skaper problemer, særlig for den mannlige parten av de to. Han sliter nemlig med å komme seg ut av kostymet, og tiden begynner å renne ut ettersom hans kone er ventet til St. Mikael og akuttavdelingen hvert øyeblikk.

Cecilia har nok å gjøre på akuttavdelingen, men også privat skjer det saker og ting. Hennes mistanker om at hun er gravid viser seg å være riktige.

Vanligvis er forholdet mellom de ansatte på St. Mikael svært godt, men det kjølner stadig mer til mellom dr. Hallman og dr. Cedermark. Noe som ikke går upåaktet hen hos de andre.

Om serien
St. Mikael er en av de få sykehusene som fortsatt finnes i Stockholm sentrum. De siste 15 årene har sykehusets eksistens blitt truet av politikere, og sykehusets ressurser har kontinuerlig blitt utsatt for nedskjæringer. Akutten er St. Mikaels eneste håp, og et forsøk på å omorganisere og forbedre sykehusverdenen blir satt i gang av politikerne. Går det bra, kan St. Mikaels fremtid være sikret.

Serien om St. Mikael bygger på disse faktaopplysningene. Den forteller historien om menneskene som jobber på Akutten, mennesker som skal ta hånd om ofre for alt fra ulykker til skuddskader og mishandling. De skal også ta seg av mindre skader som kutt i fingeren, eller rett og slett hjelpe folk som trenger trøst.

De ansatte må prøve å glemme sine egne problemer og alltid la pasientene komme i første rekke. De er leger og sykepleiere som er håndplukket for sin kompetanse, og hver dag og hvert minutt er et spørsmål om liv og død.

Disse utgjør Akutten:
Sjefsoverlege Lars Wenkman (Björn Gedda), overlege Jan Mattsson (Leif Andrée),
kirurg Eva Gunnarsdotter (Åsa Forsblad), undersykepleier Cecilia Ciderius (Rebecka Hemse), narkoselege Jörgen Cedermark (Mats Långbacka), ortoped Yvonne Hallman (Erika Höghede), avdelingsleder Anita Johansson (Chatarina Larsson) og narkosesykepleier Max Sterning (Emil Forselius).

NRK1 søndag kl 20.30

Bilde
1. Yvonne Hallman (Erika Höghede) er bitter på dr. Cedermark. (Foto: Joakim Strömholm)
2. Cecilia Cederius (Rebecka Hemse) er gravid. (Foto: Joakim Strömholm)

Svensk dramaserie
Produksjon: SVT Drama
I rollene: Björn Gedda, Chatarina Larsson, Emil Forselius, Erika Höghede, Mats Långbacka, Rebecka Hemse, Åsa Forsblad og Leif Andrée.
Pressekontakt: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18 (sabine.hammari@nrk.no).