Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 31. juli 1999 kl 21.40 Fakta på lørdag: Den unge dronningmoren

Fakta på lørdag: Den unge dronningmoren


NRK1 lørdag 31. juli kl 21.40
Fakta på lørdag: Den unge dronningmoren

Tilbake til dronningmorens barndom

Den engelske dronnigmoren er like gammel som selve århundret, men lite fra hennes barndom og unge dager er tilkjennegjort. Lørdag sender NRK1 en dokumentar om disse årene i et unikt og intimt portrett.
Dronningmoren er fortsatt like populær som hun alltid har vært, og nå har BBC produsert et dokumentarprogram om hvordan livet hennes som ung egentlig var.
Elizabeth Bowes Lyon blir framstilt som en energisk, vellykket ung dame med en sterk vilje. I tenårene hadde dronningmoren så mange friere at hun ikke visste hvem av dem hun skulle velge. Til slutt falt valget på den mest passende av dem, men det kostet ham lang tid og mange frierbrev før han endelig fikk svaret ja!
Dokumentaren fra BBC er preget av dronningmorens personlige tanker, fint bundet sammen med sjelden arkivfilm, fotografier og brev, og gir seerne dyp innsikt i hennes bakgrunn.
Elizabeth er en eksepsjonell kvinne, som bastant fulgte hjertet sitt, giftet seg med en prins, og som ved skjebnes ironi ble dronning av England.

NRK1 lørdag kl 21.40

Bilder (via Scanpix/Internett)
Elizabeth Bowles Lyon, bedre kjent som dronningmoren, var en yndig og attraktiv dame i sin ungdom.

Allerede som liten pike sjarmerte Elizabeth menn over det ganske land, blant annet med sine mørke vakre lokker. (Foto: BBC)

Dokumentar fra BBC
Produsent: Beryl Vertue
Skrevet og regissert av Michael Davies
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18