Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 24. januar 2003 kl 23.20 Sopranos

Den utspekulerte Janice

Janice (Aida Torturro) og Tony Soprano (James Gandolfini) har begge problemer med å styre utålmodigheten sin. (Foto: Warner Bros.)
Janice (Aida Torturro) og Tony Soprano (James Gandolfini) har begge problemer med å styre utålmodigheten sin. (Foto: Warner Bros.)
Janice Soprano tilbringer fortsatt mye tid hjemme hos Bobby Baccala. Hun hjelper ham med ungene og lager mat til dem, med håp om at Bobby skal forelske seg i henne. Men nå begynner tålmodigheten hennes å bli tynnslitt.

Janice Soprano (Aida Torturro) som ble tiltrukket av Bobby Baccalas enorme sorg etter at kona ble drept i en bilulykke, vil gjerne ta et steg videre i forholdet, men Bobby klarer ikke å gi slipp på minnet om Karen.

Slu plan
Janice er kjent for å gå nokså drastisk til verks når det er noe hun vil ha. (Hvem glemmer vel beinet til Svetlana?) Etter at A.J. skremmer vettet av ungene til Bobby med en liksom-seanse for å kontakte de døde, får Janice en idé. Hun sender Bobby jr. en anonym e-postmelding og befaler ham til å ta frem Ouija-brettet. Når ungene blir vettskremte igjen, sørger hun for å være ved Bobbys side…

Utålmodig bror
Det er ikke bare Janice som er utålmodig – Tony Soprano (James Gandolfini) har begynt å ha urovekkende drømmer igjen. Men han har det for travelt til å prøve å analysere dem – faktisk syns han terapien går så sakte at han bestemmer seg for å droppe seansene med dr. Melfi!

Om serien
Handlingen foregår i New Jersey – et steinkast fra New York City. Her hersker Tony Soprano og hans gjeng. Det foregår intense territoriekriger mellom mafiasjefer i området og hjerteskjærende familiefeider, men også kjærlighet og het elskov, utroskap, narkotika og kaldblodige henrettelser.

Tony Soprano er gift med Carmela. De har to barn sammen, Tony jr. og Meadow. Tonys søster Janice gir ham stadige grå hår i hodet. Tony går motvillig i terapi hos psykologen Jennifer Melfi. Onkel Junior blir pustet i nakken av FBI, mens de har vanskeligere for å få has på Tony. For Tony er det en stadig kamp om respekt fra sine undersåtter og for å opprettholde et normalt familieliv og en plettfri forstadsfasade.

Dramaserien ”Sopranos” har vunnet 23 priser i diverse kategorier og blitt nominert til utallige tv-priser. Hovedrollehaver James Gandofini er blant annet blitt belønnet med en SAG-statuett, skuespillerforbundets påskjønnelse. Både han og serien er hedret med tv-kritikernes pris pluss en drøss Emmy-priser.

Amerikansk dramaserie
Sopranos, år 4
Produksjon: Warner Bros./HBO
Produsent/regi: David Chase
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364