Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 18. juni 2004 kl 21.15 Detektimen: Kalde spor

Likfunn fører til ny etterforskning

Sjefsetterforsker Peter Boyd (Trevor Eve) og hans kolleger får en ubehagelig og vanskelig sak å etterforske. (Foto: BBC)
Sjefsetterforsker Peter Boyd (Trevor Eve) og hans kolleger får en ubehagelig og vanskelig sak å etterforske. (Foto: BBC)
En kvinne forsvinner sporløst. Et år senere blir hun funnet i en golfbag i Thames. Dermed må spesialenheten etterforske drapet på en av sine egne kolleger.

Når et kvinnelik iført politiuniform blir funnet i Thames, fryktes det at den avdøde er politikvinnen Debbie Britten, som har vært savnet i et års tid. Identifiseringen bekrefter mistanken, og full etterforskning iverksettes. Brittens fortid kartlegges, og det kommer frem at hun har et fallert ekteskap bak seg, at forholdet til moren ikke var det beste og at hun lenge var forfulgt og plaget av en syk beundrer.

Drept hjemme
Spesialenheten reiser til Debbies leilighet for å finne spor. Under saumfaringen av boligen finner de kuler. Det betyr at Debbie ble tatt av dage hjemme hos seg selv – sannsynligvis av noen hun kjente. Obduseringen av Debbie avslører at hun var gravid da hun døde. Har hun blitt myrdet på grunn av et fallert kjærlighetsforhold?

Om serien
Sjefsetterforsker Peter Boyd er lederen for en spesialgruppe innen politiet. De etterforsker gjenopptatte saker hvor det er dukket opp nye opplysninger eller der moderne teknologi muliggjør nye undersøkelser.

Foruten Boyd består gruppen av fire personer: Dr. Grace Foley er spesialist på å danne psykologiske profiler av mulige gjerningspersoner. Dr. Frankie Wharton er petimeter og tekniker. I tillegg er det de to etterforskerne Mel Silver og Spencer Jordan. Sammen finner de ofte nye og overraskende svar på gamle kriminalgåter.


Innkjøpt kriminalserie fra BBC.
Produksjonsår: 2002
Originaltittel: Waking the Dead: Every Breath You Take
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup 23 04 98 41 (92 01 55 79),

I de viktigste rollene:
Trevor Eve (Peter Boyd), Sue Johnston (Dr. Grace Foley), Holly Aird (Dr. Frankie Wharton), Claire Goose (Mel Silver), Wil Johnson (Spencer Jordan), Tessa Peake-Jones (Fiona Maitland), Paloma Baeza (Anna Maitland), Thomas Lockyer (DI Steven Maitland), Terence Maynard (James Britten), Andrew Buckley (Michael Skinner), Joanne Farrel (Sgt Debbie Britten), Simon Kunz (DAC Ralph Christie), Lee Ross (Christopher Redford).