Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 8. mai 2000 kl 20.00 Svenske hjarte

Svenske hjarte (t)

NRK1 mandag 8. mai kl 20.00
Svenske hjerter (3:20)

Kristina er gravid

Gjenforeningen med Henrik etter krabbefesten har fått konsekvenser. Kristina får bekreftet sine mistanker når graviditetstesten slår ut positivt. Men hva vil Henrik si? Han har jo funnet tilbake til ungdomskjæresten Elisabeth.

Henrik er nå klar til å fortelle alle om sitt forhold til Elisabeth. Hun på sin side er ikke rede til å innrømme overfor Torsten at hun er forelsket i en annen. Spesielt ikke når denne mannen er Henrik.

Når den nye naboen Tomas inviterer til innflyttingsfest i sitt rekkehus, får Marianne seg litt av en overraskelse. Piken som Marianne hele tiden har trodd var Tomas\' samboer, viser seg å være hans datter Julia. Dermed blir hun med ett vennligere innstilt, og hun aksepterer Tomas\' kinoinnbydelse.

Hellen og Börje har fått beskjed av legen at de kan ta den hjerneskadde Olle med seg hjem fra sykehuset, men uenigheten dem imellom slår ut i full blomst. Hellen vil så gjerne ha barnet med hjem til familien, mens Börje vil at Olle skal bli i statlig forvaring.

Börjes eldste sønn, Jonas, er fortvilet over at de to ikke kan komme til enighet. Han gir dem begge en oppstrammer: Familien må holde sammen, og dette er Börjes og Hellens ansvar, mener han.

Om serien
I \"Svenske hjerter\" møter vi fem svenske familier som bor i samme rekkehus utenfor Göteborg. Serien er skapt av Carin Mannheimer, en av Sveriges store dramatikere innen samfunnskommenterende film og teater.

\"Svenske hjerter\" hadde premiere i svensk fjernsyn høsten 1987 og ble en øyeblikkelig suksess. I 1989, 1995 og 1998 ble det vist nye avsnitt der noen skikkelser forsvant underveis og nye kom til.

Persongalleriet består av Elisabeth (Solveig Ternström), som er hjemmeværende husmor og gift med tannlegen Torsten (Ulf Qvarselbo). Deres nærmeste naboer er Henrik (Sten Ljunggren) og Kristina (Doris Funcke) som begge er lærere. De er også naboer med Börje (Stig Torstenson) som er snekker og hans kone Hellen (Anita Nyman) som er hjelpepleier.

I nabolaget bor også Lasse (Torbjörn Stockenborn) og Susanne (Tone Helly-Hansen), et ungt karrierepar, og Marianne (Agneta Danielsson) som jobber som frisør.

NRK1 mandag kl 20.00

Svensk dramaserie fra SVT
Manus og regi: Carin Mannheimer
I hovedrollene: Ulf Qvarsebo, Doris Funcke, Sten Ljunggren, Solveig Ternström, Stig Torstensson, Anita Nyman og Agneta Danielsson.
Pressekontakt Fjernsynets Informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18