Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 31. august 2001 kl 19.30 Cityfolk: München

Folk i en by: München

Georg på torget: Hele sitt liv har Georg Hübert reist fra torg til torg for å selge strømpebukser. (Foto: Bayersiche Rundfunk)
Georg på torget: Hele sitt liv har Georg Hübert reist fra torg til torg for å selge strømpebukser. (Foto: Bayersiche Rundfunk)
Sommerens byvandringer blant Europas mange folkeslag – ”Cityfolk” – går videre med sjumilssteg: I München blir vi kjent med en torghandler, en iransk jente som må leve adskilt fra faren og en arbeidsnarkoman italiener i restaurantbransjen.

Georg rimer på torg, og Georg Hübert er torghandler av den gode, gamle sorten. Han har reist rundt med lavpris-klær i Tyskland hele livet. Han har publikum i sin hule hånd. Men nå nærmer det seg slutten på et langt arbeidsliv. Og verre, Georg har problemer med sønnen som nekter å følge familietradisjonen. Poden ønsker seg en helt annen karrière enn farens.

Splittet identitet
Ariane Homayounfar har tysk-iransk bakgrunn og bor hos moren som er tysk. Faren har flyttet tilbake til Iran sammen med broren hennes, og Ariane har mistet mye av kontakten med dem. Moren har et ambivalent forhold til Arianes andre hjemland. Skal mor eller datter noen gang ta sjansen på å reise og besøke sin sønn og bror?

Ekteskap på italiensk
Gennaro er en av mange italienere i restaurantbransjen i München. Det betyr jobb døgnet rundt. Flere generasjoner tysk-italienske kvinner klager over at mennene jobber for mye og lar
dem være alene hjemme. Men Gennaro mener at slik må det være. Kona er ikke helt enig.

Neste uke i ”Cityfolk” bærer det av gårde til en finsk by mange norske rekrutter har et forhold til, særlig de som avtjener verneplikten langt mot nord: Rovaniemi.

Mer om serien
Den europeiske serien Cityfolk er tilbake også denne sommeren med åtte nye portrettprogrammer fra like mange byer: Malmø, München, Rovaniemi, Salzburg, Setubal i Portugal, Reykjavik, Amsterdam og Drammen.

Cityfolk har sitt utgangspunkt i et nederlandsk suksesskonsept som heter Urbania. Det produseres av en flerkulturell programavdeling i den nederlandske allmennkringkasteren NPS, som tidligere i år scoret høyt med konseptet, da den ble tildelt Prix Europa 2001 for beste flerkulturelle program.

NRK Østlandssendingen er med sin Migrapolis-redaksjon medlem i sammenslutningen av flerkulturelle redaksjoner i den europeiske kringkastingsunionen EBU. Her har NRK de to siste årene vært medprodusent i Cityfolk, som nå er på lufta i sin fjerde sesong. I fjor bidro Norge med et portrettprogram fra Oslo, i år står Drammen for tur.

Utvekslingsprogram
Kontaktperson i Østlandssendingen: Kjetil Saugestad, tlf. 22 80 82 50
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
Bilde

1. Georg på torget: Hele sitt liv har Georg Hübert reist fra torg til torg for å selge strømpebukser. (Foto: Bayersiche Rundfunk)
2. Sløret passfoto: For å kunne reise til farens hjemland, Iran, må Ariane Homayounfar ha passbilde med slør. (Foto: Bayersiche Rundfunk)