Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 10. september 2000 kl 21.30 Hjerteflimmer

Hjerteflimmer (t)

NRK1 søndag 9. september kl 21.30
Hjerteflimmer (3:5)

Familieråd og ferske boller

Det er vinter, og julen nærmer seg for de tre venninnene Claire, Sara og Helle. Claire har endelig gjort alvor av å ta permisjon fra sin advokatstilling, og vil gjerne invitere hele menneskeheten til en harmonisk julekveldsmiddag. I det hele tatt forsøker hun tappert å legge sin sjel i familielivets mer trivielle sider.

Familieråd og ferske boller til frokost er noen av tiltakene som Claire setter i gang for å få familielivet til å fungere etter oppskriften. Minstemann Philip synes det hele er kjempespennende, men de to eldste barna er svært lite samarbeidsvillige. Det varer ikke lenge før Claire savner skrivebordet på advokatkontoret...

Også Helle har sine problemer. Med en serie uoverlagte bemerkninger provoserer hun sin assistent Michael så kraftig at han sier opp. Dermed står designfirmaet hennes uten noen egentlig ledelse.

Sara har ikke gitt opp drømmen om Olof, selv om hun gjør sitt beste for å innbille seg at hun elsker ektemannen Lars over alt på jorden. Men det hun fortsatt ikke vet, er at Lars har et forhold til Claires lillesøster Karen...

Om serien
I \"Hjerteflimmer\" møter vi tre venninner som har holdt sammen siden barndommen. Med kjærlig-ironisk blikk og mye humor skildrer serien en generasjon som midt i livet ennå ikke vil slå seg til ro. I løpet av seriens fem episoder blir de tre både sammen og hver for seg innhentet av tilværelsens uregjerlighet, og deres gamle jentekameratskap blir satt på prøve.

Claire (Ulla Henningsen) er advokat og har nettopp giftet seg med sin livsledsager gjennom 23 år, den hjemmeværende oppfinneren og barneoppdrageren Peter (Dick Kaysø).

Sara (Jannie Faurschou) er psykolog og gift med den ærgjerrige filmregissøren Lars (Ole Lemmeke). Hun lider valgets kval etter at hun forelsket seg hodestups i den svenske skuespilleren Olof (Sven Wollter).

Helle (Ditte Gråbøl) driver sitt eget klesdesignfirma uten særlig forretningstalent. For tiden er hun mest opptatt av å bli mor før det er for sent. En fast partner kommer i annen rekke.

NRK1 søndag kl 22.00

Bilde
De tre venninnene Helle (Ditte Gråbøl), Sara (Jannie Faurschou) og Claire (Ulla Henningsen) møtes på kafé. (Foto: Hans Andersen, DR)

Dansk dramaserie
Manus og regi: Rhea Leman
Produksjon: DR (1998)
I rollene bl.a. Ulla Henningsen, Jannie Faurschou, Ditte Gråbøl, Dick Kaysø, Ole Lemmeke, Sven Wollter og Henrik Kofoed
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 (helene.amlie@nrk.no)