Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 17. august 1999 kl 19.35 Da Capo! Da Capo!

Da Capo! Da Capo! (ttv)


NRK1 tirsdag 17. august kl 19.35
Da Capo! Da Capo!

Et besøk på Akershus festning

Vidar Lønn-Arnesen er på vandring i sommer- Oslo, og i kveld avlegger han et besøk på Akershus festning. Konservator Harald Moberg viser rundt på det 700 år gamle anlegget. Programmet krydres med gjensyn fra siste sesongs Da Capo-sendinger.

Akershus festning ble påbegynt av Håkon V, sannsynligvis i 1299-1304, og var i 1308 en sterk borg som kunne trosse den svenske hertug Eriks angrep. I middelalderen var det et omfattende borganlegg på høyde med datidens krav.
Under annen verdenskrig ble over 40 norske motstandsmenn henrettet på Akershus, og borgen ble brukt som ramme rundt seremonien 1. februar 1942 da Quisling fikk tittelen ministerpresident.

I vår tid
Til de mest besøkte attraksjoner i vår tid er Forsvarsmuseet, som også omfatter Norges Hjemmefrontmuseum.. Men området brukes ikke bare til formål med militær tilknytning. Især om sommeren avholdes det kulturelle arrangementer her. Akershus slott er reepresentasjonslokale for regjeringen, men er åpent for publikum deler av året.

Variert musikk
Vidar Lønn-Arnesen byr på mye musikk i løpet av programmet. Anita Thallaug synger \"Elisabeth-serenade\", orkestret spiller \"Moskvanetter\" og Eir Inderhaug og Njål Sparbo synger fra \"Figaros bryllup\".
Det blir gjenhør med allsangene \"Ingen som du\" (\"Easter Parade\") og \"Daisy Bell\".

NRK1 tirsdag kl 19.35

Bilder (via Scanpix/Internett)
1. Konservator Harald Moberg og Vidar Lønn-Arnesen på historisk grunn - på Akershus festning i Oslo. (Foto: Rune Lønn- Arnesen)

2. Vidar Lønn-Arnesen og konservator Harald Moberg ser ikke særlig krigerske ut der de står ved en av Akerhus\' stolte kanoner (Foto: Rune Lønn-Arnesen)

Ved Øystein Bache og Eva Marie Gransæter
Programleder Vidar Lønn- Arnesen

Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83