Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 14. september 2005 kl 22.30 Migrapolis: Norges ansikt utad

Profilerte innvandrere

Migrapolis-reporterne er klare for en ny sesong: Fra v: Hung Bai Ma, Karyn de Laine Bennett-Lund, Veslemøy Hvidsteen, Chelliah Rajan, Assad Saddique og Lotten Christiansen (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Migrapolis-reporterne er klare for en ny sesong: Fra v: Hung Bai Ma, Karyn de Laine Bennett-Lund, Veslemøy Hvidsteen, Chelliah Rajan, Assad Saddique og Lotten Christiansen (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Migrapolis åpner sesongen med å møte mennesker med flerkulturell bakgrunn som representerer landet og er "Norges ansikt utad". Det gjelder blant annet det norske cricket-landslaget der etniske nordmenn glimrer med sitt fravær. Norge vant nettopp cricket-EM for tredjedivisjon, og Migrapolis var med under mesterskapet i Belgia.

Helene Tråsavik deltok under Miss Universe-finalen i Thailand tidligere i sommer. Med thailandsk mor og norsk far ble hun mottatt som en dronning i sin mors hjemland, og mor var selvfølgelig utrolig stolt! Migrapolis møtte dem i Thailand.

Dessuten møter vi feltpresten John Bjerkeli under opplæring før han på nytt reiser ut i verden. Nå er han i Afghanistan som representant for de norske fredsbevarende styrkene. At han ser litt unorsk ut fordi han er halvt indisk, ser han bare på som en fordel.

Programmene i høst
På sendeplanen denne høsten står også drømmer – både de som ble innfridd, og de som brast. Vi møter mennesker som fikk realisere sine innerste drømmer nettopp fordi de kom hit til landet. Andre har ikke vært fullt så heldige, deriblant dem som opplever skilsmisse. For mange pakistanske kvinner er skilsmisse nærmest et tabuord.

Akkurat nå arbeider redaksjonen med et program om hvordan norske muslimer opplever den økende terrorismen og den frykten denne trusselen skaper.

Ny programleder
Christiain Strand har gått over til andre oppgaver i NRK denne sesongen. I stedet blir vi kjent med en ny Migrapolis-reporter, Assad Saddique.

Egenprodusert flerkulturelt magasin fra Østlandssendingen
Prosjektleder: Marianne Mikkelsen, tlf: 91 54 06 26
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78