Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 5. september 2003 kl 18.05 Uhu

Plagsom ertekrok i spøkelseshuset

Blitzabeth (Kirsti Grundvig) blir ikke i bedre humør når plageånden Atormentador kommer til spøkelseshuset. (NRK-foto: Ole Kaland)
Blitzabeth (Kirsti Grundvig) blir ikke i bedre humør når plageånden Atormentador kommer til spøkelseshuset. (NRK-foto: Ole Kaland)
I dag kommer tyrefekterspøkelset Atormentador til spøkelseshuset. Han vil bare erte, herme og plage de andre spøkelsene.

Til slutt blir han så plagsom at Delfia, Napoleon og Blitzabeth bestemmer seg for å kneble ham – og det er jo akkurat å være stille som er oppdraget hans!

Men klarer plageånden Atormentador å være stille i et helt minutt selv om han er kneblet? Og hva hvis han faktisk klarer oppdraget sitt – kommer han da til å fortsette med ertingen og plagingen i Hermetika?

Om "Uhu!"
Endelig skal vi tilbake til spøkelseshuset der alle de faste spøkelsene fra før sommeren fortsatt er på plass. I høst byr NRK på 16 nye episoder.

I spøkelseshuset prøver de å utføre oppdragene sine for å komme til Hermetika, landet der de kan spise så mye hermetikk de bare vil. Dersom de ikke lykkes, blir de sendt til Slampamperøyene der det bare er kjedelig hermetikk.

Mens spøkelsene venter på å få komme til Hermetika, skjer det mye rart i spøkelseshuset. De får ofte besøk av andre spøkelser, og sammen med dem finner de på mye rart.

De faste spøkelsene:
Hovedspøkelset Polter (Rune Hekkelstrand)
Jålespøkelset Berit Smerit Perit (Mia Gundersen)
Det redde spøkelset Napoleon (Åsmund Huser)
Oppfinnerspøkelset Albert (Harald Stoltenberg)
Det modige ridderspøkelset Ridder Redikk (Liv Unni Larsson)
Surespøkelset Blitzabeth (Kirsti Grundvig)
Agentspøkelset Obus (Helen Vikstvedt)
Barnespøkelset Delfia (Maiken Kolle Riskild)

Egenproduksjon fra NRK Barn- og ungdomsavdelingen
Prosjektleder: Vibeke Fürst Haugen
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96