Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 fredag 25. juli 2008 kl 21.30 Seks fot under

Barnevaktproblemer

Faren til Brenda er død, og Nate bestemmer seg for å oppsøke henne. (Foto: HBO)
Faren til Brenda er død, og Nate bestemmer seg for å oppsøke henne. (Foto: HBO)
Dødsannonsen for Bernard Chenowitz fanger umiddelbart Nates oppmerksomhet. Han får Lisas tillatelse til å kontakte Brenda, men hvem skal ta seg av Maya?

Nate har problemer med å helt avslutte forholdet til Brenda. Hun er stadig i tankene hans, og Lisa reagerte sterkt da han tok en kaffe med Brenda uten å si ifra til henne først. Lisa synes likevel han bør kontakte Brenda - nå som faren hennes er død. Lisa kan imidlertid ikke passe datteren Maya, for hun er på en matmesse.

Alle er opptatt
Ruth kan heller ikke. Hun er ikke hjemme, og hevder hun skal ut og se etter en ny arbeidshatt. Hun forteller ikke Nate at hennes egentlige ærend er å følge etter leieboeren Arthur Martin, som hun etter hvert har fått et riktig så godt øye til.

Claire er med Russel på handletur, mens David og Keith er på brunch hos venner. David storkoser seg, mens Keith mistrives omtrent like mye som vertskapets overnervøse hund.

Federico foreslår at hans kone Vanessa kan passe Maya. Men når Nate oppsøker Vanessa, er hun på gråten. Federico forklarer det med at hun har vært nedbrutt siden moren hennes døde, men også han begynner å innse at Vanessa trenger hjelp.

Hva skal Nate gjøre – la være å kontakte Brenda, eller ta Maya med seg? For Nate er det et valg mellom to onder.

Om serien
Seks fot under dreier seg om livet til familien Fisher; barna Claire, Nate og David, og moren Ruth. Nate og David driver begravelsesbyrået Fisher & Diaz, som de overtok da faren døde i en ulykke. Claire er singel, David lever i et trøblete partnerskap med sikkerhetsvakten Keith, mens Nate har fått datteren Maya med samboeren Lisa. Med utgangspunktet i døden dreier serien seg om livet i sin alminnelighet, blant vanlige mennesker.

Seks fot under er en av det nyskapende HBOs største suksesser, ved siden av Sopranos, Krigens brorskap og Sex og singelliv. Seriens produsent er Alan Ball, som også stod bak den Oscar-belønnede filmen "American Beauty". Seks fot under har vunnet mange Emmy- og Screen Actor's Guild-priser.


Innkjøpt amerikansk dramaserie (2003)
Originaltittel: Six Feet Under
Episodetittel: Timing and Space
Produsert av HBO
I de viktigste rollene: Peter Krause (Nate Fisher), Michael C. Hall (David Fisher), Frances Conroy (Ruth Fisher), Lauren Ambrose (Claire Fisher), Freddy Rodriguez (Federico Diaz), Mathew ST Patrick (Keith Charles), Lili Taylor (Lisa Kimmel Fisher).
Pressekontakt: Hans T. Wiig, tlf 23 04 96 23/930 96 112
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no