Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 31. juli 2004 kl 19.40 Født på solsiden

Audrey finner nye inntektskilder

Audrey (Penelope Keith) trives best når hun er i sentrum og Richard (Peter Bowles) må nøye seg med å være i bakgrunnen. (Foto: BBC Worldwide)
Audrey (Penelope Keith) trives best når hun er i sentrum og Richard (Peter Bowles) må nøye seg med å være i bakgrunnen. (Foto: BBC Worldwide)
Audrey har slitt med å avfinne seg med at hun ikke lenger bor på godset. Når det i posten kun finnes ubetalte regninger og inkassovarsler, innser Audrey at hun må sette tæring etter næring. Men hvordan skal det da gå med sosietetstilværelsen?

Audrey har forsøkt å leve mest mulig uanfektet av sin endring i status. Hun holder seg fremdeles med butleren Brabinger og hun frekventerer sosietetsarrangementene hun blir invitert til. Nå er likviditeten anstrengt. Regningene hoper seg opp, og både banken, matleverandøren og telefonselskapet truer med å avslutte kundeforholdet. Hvordan skal hun makte å betale inngangsbilletten på 35 pund til det neste ballet? Noe må gjøres.

Filminnspilling
Audrey tar bokstavelig talt handlekurven i egne hender, og for første gang gjør hun sine egne innkjøp på det lokale supermarkedet. Da Audrey returnerer fra den historiske handleturen, ser hun at det er masse aktivitet på godset. Flere mennesker kommer til og fra, og det rigges lys. Audrey skjønner at en filminnspilling er i gang. Og dermed ser hun sitt snitt til nok en gang å spille hovedrollen på Grantleigh Manor.

Om serien
Vi følger Audrey fforbes-Hamilton (Penelope Keith) i hennes bestrebelser for å opprettholde verdigheten etter at hun ser seg nødt til selge sitt kjære Grantleigh Manor. Kjøperen er den litt for lite dannede, men akk, så pengesterke Richard DeVere (Peter Bowles).

"Født på solsiden" slo i gjennom med et brak da serien kom på britiske skjermer i 1979. Kombinasjonen av kjente skuespillere og den britiske fascinasjonen for klassespørsmål og sosial status sikret serien imponerende høye seertall. Siste episode hadde hele 24 millioner seere, hvilket er det høyeste tallet noensinne for et enkeltprogram på britisk fjernsyn.

"Født på solsiden" gikk også på NRK på begynnelsen av 1980-tallet, og vil garantert være et kjærkomment gjensyn for tilhengere av britisk, klassisk komedie!

Innkjøpt komedieserie (1979)
Produsert av BBC Worldwide.
Originaltittel: To the Manor Born: A Touch of Class
I de viktigste rollene: Penelope Keith (Audrey fforbes-Hamilton), Peter Bowles (Richard DeVere), Angela Thorne (Marjorie Frobisher), John Rudling (Brabinger), Daphne Heard (Mrs Polouvicka), Micheal Bilton (Ned), Gerald Sim (Rector).
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, 23 04 98 41 (92 01 55 79)