Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 27. november 2002 kl 22.30 Lydverket

Møte med Eminem

Belle & Sebastian forteller
Belle & Sebastian forteller "Lydverket" om Glasgow, hjembyen deres. (Foto: NRK)
Eminem er en gedigen stjerne både i musikk- og filmverdenen fordi han utleverer seg selv og livet sitt. Møt ham i kveld i ”Lydverket” sammen med Skottlands popskatt Belle & Sebastian, som også er klar for å utlevere litt - nemlig de stedene som har betydd mest for dem musikalsk i hjembyen Glasgow.

Ingen fikk flere priser under MTV Music Awards i Barcelona eller MTV Video Music Awards i New York enn Eminem i år. Både hans siste soloalbum og det nye albumet til filmen "8 Mile", har de siste ukene vært blant de 10 mest solgte i USA. Låten "Lose Yourself" har toppet den amerikanske singellista i 4 uker på rad.

Ikke nok med det - rekordstore mengder med publikummere har strømmet til de amerikanske kinoene i det siste for å se den kontroversielle rapperens debut på filmlerretet i den delvis selvbiografiske filmen "8 Mile". Filmkritikerne lovpriser Eminem på samme måte som musikkritikerne har gjort det på alle de tre albumene han har gitt ut. Faktisk snakker de om Oscar-nominasjon!

Større enn nå har Eminem aldri vært, men når filmen slippes i resten av verden, vil han om mulig bli enda større - og alt skyldes at han utleverer livet sitt.

Belle & Sebastian
Et av de største høydepunktene på årets Quart-festival var Belle & Sebastians konsert i Bendiksbukta. Publikum fikk komme opp på scenen og danse til det skotske bandets inderlige og søte pop. Bandet skaffet seg om mulig enda flere fans i Norge enn de hadde fra før etter vakre og kritikerroste album som "If You're Feeling Sinister" og "The Boy with the Arab Strap". Tidligere i år gav de ut filmusikken til ”Storytelling” en plate som de spilte inn i New York.

Men det er i Glasgow Belle & Sebastian har sin historie og resten av deres album er spilt inn.
”Lydverket” har besøkt Belle & Sebastian i Glasgow, og fikk en guidet tur av bandmedlemmene rundt omkring i Belle & Sebastian land.

Lydrådet
2002 går mot slutten og snart er det dags for å fastslå hva som har vært den beste musikken dette året. På UPUNKT sine nettsider avholdes for tiden Lydverket og P3s Musikkmisjonen sin avstemming for å kåre årets beste album, band/artist og nykommer, men det er ennå flere uker igjen til resultatet er sikkert.

Innen da kommer det stadig flere aktuelle kandidater til på listen, og i kveldens Lydråd kommer det sannsynligvis to til når rådets faste medlemmer Håkon Moslet og Kristin Winsents anbefaler hver sin favorittutgivelse denne uken.

NRK Ung
Egenprodusert musikkmagasin
Programledere: Siri Høstmælingen og Rune Nilson
Prosjektleder: Marius Hoel
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10