Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 10. oktober 2002 kl 20.30 Advokatene

Nonnen slår til igjen

Rebecca Washington (Lisa Gay Hamilton) tidligere resepsjonist i
Rebecca Washington (Lisa Gay Hamilton) tidligere resepsjonist i "Advokatene", tar saken. (Foto: 20th Century Fox)
Skrankeadvokat Rebecca Washington viser riktig magefølelse i en vanskelig sak der en ung mann står tiltalt for bildrap. I kveldens episode trer også fot-terapeuten Vogelman, den såkalte ”nonnen”, inn på scenen igjen.

Hvor mye er et liv verdt? 30 000 dollar, eller kanskje mer? Ronald Vega som driver med bilsertifisering, kommer opp i en trafikkulykke sammen med eieren av bilen, Teddy Barrington. En kvinne er havnet på sykehuset etter å ha blitt overkjørt av Barringtons bil. Det er ingen vitner til ulykken. Advokat Rebecca Washington – tidligere resepsjonist hos Donnell, Young, Dole & Frutt – får saken. Vega undertegner en tilståelseserklæring, og den lokale anklageren innstiller på seks måneders fengsel. Da budskapet kommer om at kvinnen er død av skadene, røper Vega overfor Rebecca at han har fått de 30 000 av Barrington for å dekke ham. Senere tverrvender Vega igjen og insisterer på det var han som kjørte likevel. Men Rebecca følger sin magefølelse og får dommeren til å innse hvem den skyldige er…

”Nonnen”
Vogelman, utkledt som ”nonnen”, blinker enda en gang ut de ansatte ved advokatkontoret Donnell, Young, Dole & Frutt i Boston som sine ofre. Etter at advokat Lindsay Dole har flyttet ut og sammen med firmasjefen, Bobby Donell, har advokatene Ellenor Frutt og Helen Gamble avtalt å dele leilighet. Uten at de kjenner hans identitet, har ”nonnen” de to sistnevnte i kikkerten. Heldigvis er Ellenor bevæpnet med pistol…men det er noe ”nonnen” allerede vet.

Mer om serien
Den amerikanske serien ”Advokatene” er tilbake med 22 nye episoder, i sin fjerde sesong og med nye vinklinger fra rettssalen der mesteparten av handlingen utspiller seg. Bobby Donnell (Dylan MacDermott) og hans dedikerte medarbeidere i det lille advokatfirmaet Donnell, Young, Dole & Frutt i Boston forsvarer de tilsynelatende rettsløse i samfunnet – og de rike. Bobby og resten av staben har som målsetting at rettssystemet skal komme alle til gode.

Ikke sjelden havner enkelte av sakførerkontorets medarbeidere langt ute på en tynn gren. Klienten de får frikjent i rettssalen, viser seg i neste omgang å utgjøre en reell fare både for dem selv og samfunnet. Eller omvendt, som når den dømte er uskyldig. Problemstillingene skaper moralske dilemmaer, og advokatene må jobbe seg gjennom dem. Serien har høstet stor anseelse, den har vunnet Emmy for beste drama, samt flere amerikanske tv-priser for beste serie. I tillegg har flere av skuespillerne mottatt priser. Den tidligere Boston-advokaten David E. Kelley som er mannen bak serien, står også bak ”Ally McBeal” og sykehus-såpen ”Chicago Hope”.

Rebecca Washington (Lisa Gay Hamilton), den tidligere resepsjonisten i firmaet, har i hemmelighet lest seg til juridikum. Nå er hun tatt inn som partner i firmaet og har kommet seg gjennom det første året som praktiserende advokat. Ny resepsjonist i firmaet er Lucy Hatcher (Marla Sokoloff). En misfornøyd Jimmy Berluti (Michael Badalucco) har sin advokatpraksis hos Donnell, Young, Dole & Frutt, men har ennå ikke oppnådd status som partner. Det har heller ikke advokat Helen Gamble (Lara Flynn Boyle), Bobbys gamle flamme. Selv bifaller hun at sjefen har fridd til en av partnerne i firmaet, Lindsay Dole (Kelli Williams), og fått ja. Foruten Dole består partnerne av Eugene Young (Steve Harris) og Ellenor Frutt (Camryn Manheim).

Amerikansk dramaserie fra 20th Century Fox
Originaltittel: The Practice (Serie 4)
I rollene: Dylan McDermott, Michael Badalucco, Lisa Gay Hamilton, Steve Harris, Camryn Manheim, Marla Sokoloff, Kelli Williams og Lara Flynn Boyle.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf 23 04 74 57,