Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 2. juli 2010 kl 21.15 Detektimen: Tause vitner

Valget


Niki, Harry og Leo må rykke ut til en nattklubb i London. Utenfor klubben ligger det døde og døende mennesker på bakken. En rabiat morder har kjørt forbi og skutt vilt rundt seg.

Etter hvert som de tre får gjort sine undersøkelser, viser det seg at det har vært skutt fra flere hold, og at det dreier seg om et gjengopprør. Kriminelle har vært involvert i klubben, og etterforskingen avslører at et nytt oppgjør kan være på gang. Det blir et kappløp om tid. Kan de klare å avverge et nytt blodbad?

Om serien
I en årrekke har den britiske krimserien "Tause vitner" (Silent Witness) underholdt millioner av mennesker i 38 land. Historiene fokuserer på bevisene som kan hentes fra lik. Selv de døde snakker, er slagordet, og obduksjonene utføres av dyktige - og vakre patologer.

Selv om det å obdusere i virkeligheten kan synes dystert og grotesk, er plottene godt skrudd sammen, og intrigene mellom de grønnkledde egnet til å fengsle seerne.

Nikki Alexansander (Emilia Fox) er ny i teamet og på opplæring. Dreven og vakker som hun er, fremstår hun ikke som en grå akademiker. Dr. Harry Cunningham (Tom Ward) og dr. Leo Dalton (William Gaminara) er først skeptisk til nybegynneren, men opplever at hun utfyller teamet perfekt.


Britisk krimserie fra 2005
Produksjon: BBC
Orginal tittel: Silent Witness, series 9. "Choises"
I rollene: Emilia Fox, Tom Ward, William Gaminara, Ciaran McMenamin, Kevork Malikyan Gem Carmella John McEnery og Craig Kelly, m.fl.
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900