Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 21. oktober 2013 kl 20.15 Hva har du i bagasjen, Stella?

Stellas tunge bagasje


- Når du mister din største støttespiller både privat og profesjonelt, er det ikke alltid like lett å se fremover. Da Stella Mwangis far døde, valgt hun å se mot hjemlandet Kenya.

Stella Mwangi fikk sitt store gjennombrudd i Norge da hun vant norske Melodi Grand Prix i 2011 med låten "Haba Haba". Den kenyanske Eidsvoll-jentas talent har ført henne langt utenfor Norges grenser, og flere av låtene hennes har blant annet blitt brukt i store Hollywood- produksjoner som "American Pie 5", "Save the Last Dance 2" og "CSI New York". De siste årene har Stella også vært på hitlistene i både Kenya, Senegal og Gambia, og det er ingen tvil om at Stellas fremtid er lovende.

Påkjørt og drept
Men i fjor skjedde det verste som kunne skje: Stellas far, Jeff, ble påkjørt og drept.

Stella trakk seg tilbake i sorgen, og det ble tøft for artisten å kjempe videre.

Snakker åpent om farens død
I "Hva har du i bagasjen?" reiser Stella tilbake til Kenya.

Hun forteller åpent om farens bortgang, og om hvordan tapet har knyttet henne tettere til hjemlandet og den kenyanske kulturen.

Vi får bli med på familiebesøk der store ofringer finner sted til ære for Stella. Vi besøker også farens grav og kirken hvor han ble bisatt.

Vi får et innblikk i hvor stor artist Stella Mwangi er i hjemlandet, og blir med når hun gjester talkshowet Churchill Live Show.

Om programmet
Seks norske kjendiser reiser sammen med Noman Mubashir til ulike verdensdeler for å bli bedre kjent med røttene sine. Den tidligere verdensmesteren i skiskyting, Raphael Poiree, reiser til New Zealand og Frankrike i jakten på sin far. Danseren Egor Filipenko tar oss med til Hviterussland for gjenforening og bryllup, artisten Stella Mwangi åpner seg om familie, karriere og tapet av sin far i Kenya, mens kollega Kristoffer Tømmerbakke («Kriss» i Erik&Kriss) møter sin familie i Sør-Afrika for første gang. Skribenten Louiza Louhibi reiser til Paris, og fotografen Marcel Lelienhofs reise tilbake i tid tar oss med til Nederland og inn i Amazonas jungel i eksotiske Surinam på jakt etter plantasjen hvor forfedrene jobbet som slaver.

Norsk reality/reiseprogram
Produsert av: NRK Østlandssendingen
Programleder: Noman Mubashir
Prosjektleder: Nils Gelting Andresen
Pressekontakt: Irene Elisabeth Rossland / 906 21 735
TV-seere bes å kontakte Publikumsservice / 815 65 900