Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 16. mai 2004 kl 21.05 James Bond: Dr. No

Den aller første Bond-filmen

Sean Connery som den aller første James Bond. Han skapte en standard for andre skuespillere i rollen.
Sean Connery som den aller første James Bond. Han skapte en standard for andre skuespillere i rollen.
Filmen er fra 1962, og er kinogjengernes første møte med den elegante agent 007 i Sean Connerys skikkelse. Bond blir sendt til Jamiaca for å undersøke omstendighetene rundt mordene på en britisk agent og hans sekretær. Her møter han den onde og skruppelløse kinesiske vitenskapsmannen Dr. No.

Dr. No (Joseph Wiseman) holder til på Crab Key, hvor han arbeider hardt i en atomfabrikk. Dr. Nos plan er å omdirigere raketter som blir avfyrt fra Cape Canaveral fra den opprinnelige kursen, for deretter å kreve penger av USA for å få rakettene på plass igjen.

Til å hjelpe seg har James Bond Ursula Andress, som stort sett er iført bikini i hele filmen, samt slemme piker som Zena Marshall. I hennes soverom er det bare så vidt Bond overlever. Dessuten plukker han også opp Eunice Gayson på et kasino i London – en motstander som selv James Bond får problemer med.

Om filmen
Regissøren Terence Youngs film "Dr. No" var starten på en av filmhistoriens mest suksessrike prosjekter, og forandret publikums og filmindustriens oppfatning av både filmhelter og kriminalfilmer. I "Dr. No" blir publikum presentert for en helt som er like nytelsessyk og til og med korrupt (særlig når det gjelder kvinner) som han er modig og ressurssterk.

Sean Connery i rollen som den bekymringsløse og fandenivoldske James Bond har satt standard for alle andre skuespillere som opp gjennom årene har spilt den elegante og kvinnekjære agent 007.

De to neste søndagene viser NRK1 "From Russia with Love" og "Goldfinger", begge med Sean Connery som James Bond.

Britisk spillefilm fra 1962
Originaltittel: "Dr. No"
Regi: Terence Young
I rollene: Sean Connery, Joseph Wiseman, Ursula Andress, Jack Lord, Bernard Lee
Pressekontakt: , tlf: 23 04 74 83