Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 23. september 2013 kl 21.30 Broen

Saga og Martin møtes igjen


Martin Rohde og Saga Norén treffes igjen - og nok en gang er knutepunktet broen på grensa mellom Danmark og Sverige. Suksesserien "Broen" er tilbake med ti nye episoder.

Et gammelt lastefartøy på vei gjennom Øresund endrer plutselig kurs, og styrer direkte mot Øresundsbroen.

Sjøfartsovervåkningen i Malmø anroper fartøyet, men får ikke svar. På dekket lyder ekkoet av operatørens anrop ut i natten. Hva skjuler det seg om bord? Og hvem eier båten?

Hendelsen fører til at svensk og dansk politi igjen må samarbeide, og Saga Norén tar kontakt med sin kollega Martin Rohde.

Sliter etter tragedien
Martin sliter med å komme over at sønnen ble drept, og at samlivet med kona henger i en tynn tråd. Saga på sin side har fått seg samboer, og livet har gått videre siden den fatale hendelsen året i forveien.

Internasjonal suksess
Første sesong av den dansk-svenske serien "Broen" ble en stor kritiker- og publikumssuksess, og visningsretten ble solgt til et femtitalls land over hele verden. Tidligere i år vant serien prisen for beste internasjonale tv-produksjon ved den britiske Crime Thriller Awards, i konkurranse med serier som "Homeland" og "Boardwalk Empire". Det lages også to såkalte remakes av serien, en amerikansk og en britisk-fransk produksjon.

Svensk-dansk dramaserie (2013)
Produsert av Nimbus films for SVT/ DR / NRK
Med: Sofia Helin, Kim Bodnia, Jacob Oftebro m.fl.
Presseansvarlig : Sarah Jordanson Fauske
TV seere bes henvende seg til Publikumsservice