Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 25. april 2003 kl 21.15 Jan Garbarek Group i Grieghallen

Garbarek under Bergens himmel

Jan Garbarek – fra fjorårets festspillkonsert i Bergen. (Foto: Nattjazz i Bergen)
Jan Garbarek – fra fjorårets festspillkonsert i Bergen. (Foto: Nattjazz i Bergen)
"As if the sky itself were too low "– under denne vignetten holdt Jan Garbarek Group konsert i Grieghallen under festspillene i byen mellom de syv fjell i fjor. I kveld får vi en timelang redigert versjon av konserten med Garbarek Group.

Hansabyens festspill kunne igjen by på et norsk verdensnavn med sin helt særegne stemme,
Jan Garbarek. Sammen med tre musikalske partnere – Marilyn Mazur (trommer, perkusjon), Eberhard Weber (bass) og Rainer Brüninghaus (tangentinstrumenter) – tok Garbarek publikum med inn i et frapperende musikklandskap.

Etnisk og jazz
Jan Garbarek når et stort publikum med sin evne til å assimilere trekk fra mange musikksjangre. Etter at han for over 30 år siden kom med sin første plateinnspilling sammen med Arild Andersen (bass) og Jon Christensen (trommer), har han samarbeidet med verdensnavn som Keith Jarrett, George Russell, Bill Frisell og Charlie Haden. Dessuten har han jobbet med Mari Boine og med The Hilliard Ensemble.

Garbareks interesse for etnisk og klassisk har hele tiden vært til stede i hans musikk, og er to påvirkninger som bare er blitt mer og mer tydelig i de senere år.

Egenprodusert opptak
Programleder: Arild Erikstad
Produsent: Marianne Vinje
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57