Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 18. juli 2008 kl 22.00 Detektimen: BlackJack

Jack Kempson sier takk for sist

BlackJack: Etterforsker Jack Kempson (Colin Fries) kjemper en personlig kamp som degradert til arkivarbeid i Sydney-politiet. (Foto: BBC Worldwide)
BlackJack: Etterforsker Jack Kempson (Colin Fries) kjemper en personlig kamp som degradert til arkivarbeid i Sydney-politiet. (Foto: BBC Worldwide)
Da ugjerningen skjedde, antok Sydney-politiets etterforsker Jack Kempson at det dreide seg om et takk for sist. Han hadde stått med to gråtende unggutter i armene mens de så sin far bli skutt rett foran øynene på dem.

Året var 1992, og det brutale mordet på et bandemedlem i Sydneys kriminelle miljø skjedde under en fotballkamp midt på blanke søndagen. Nå henter Jack saken fram igjen fra arkivet i politihuset – han vil gjøre et forsøk på å finne dem som sto bak ugjerningen og si takk for sist.

Ungdoms-kriminelle
At saken aldri ble løst, irriterer Jack. Nå flere år senere kan han bare konstatere at de to sønnene av den drepte i dag tilhører Sydneys ungdomskriminelle.

Saken er vrien å gå løs på, ikke minst fordi Jack mistenker at de to ungdommene står bak en serie vågale ran. Og han mener å se at det hele er satt i scene fordi de to vil hevne drapet på faren.

Jack innser at han må løse drapssaken fra 1992 før de to ungdommene setter alt over styr.

Om serien
Gamle, uløste saker vil det alltid være nok av – jfr. "Kalde spor" og "Cold Case" – og
i den nye australske krimserien "BlackJack" i Detektimen møter vi den middelaldrende etterforskeren Jack Kempson (Colin Fries) som høyst ufrivillig er havnet i nybegynner-rollen i politihusets arkiv. Hva gjør han? Jo, han tar utfordringen og begynner å løse de bortstuede kriminalsakene han finner der.

Faste motspillere for Colin Fries som Jack er Gigi Edgely som hans funksjonshemmede datter Liz, David Field som den karriere-sultne inspektør Terry Kavanagh, Marta Dusseldorp som den uforferdede kriminaltekniker Sam Lawson og Kate Beahan som den likeframme politifullmektig Julie Egan.

Australsk kriminalserie i syv deler (2006)
Originaltittel: Blackjack: Sweet Science
Produsert av: BBC Worldwide
I rollene bl.a.: Colin Friels (Jack Kempson), Gigi Edgley (Liz Kempson), Marta Dusseldorp (Sam Lawson), David Field (Terry Kavanagh), Doris Younane (Christine Ormond)
Pressekontakt i Programinformasjon: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no