Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 21. oktober 2006 kl 18.00 Jubalong

Indisk jubalong

Rebekka har invitert indiske Jaswinder og faren hans til Jubalong i kveld. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Rebekka har invitert indiske Jaswinder og faren hans til Jubalong i kveld. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Rebekka er forelsket i Jaswinder i barnehagen, og derfor har hun invitert ham og faren hans til programmet. Mamma og pappa har ikke hatt besøk av den indiske familien før, og vil gjerne gjøre litt ekstra stas på dem.

Men selv om Rebekka er veldig glad i Jaswinder, er ikke han like begeistret for henne. Han synes Rebekka maser veldig mye, og i tillegg skal hun alltid bestemme!

Rebekka vil selvfølgelig gjøre et godt inntrykk på Jaswinder og familien hans, og det vil også pappa Gøran. For at de skal føle seg velkomne, lager han sterk indisk mat. Veldig sterk indisk mat.

Om serien
"Jubalong" er et magasinprogram i ti deler for barn mellom tre og åtte år. Vi møter en familie som lager Barne-tv-show hjemme i stuen, og i sofaen sitter naboer, venner og slektninger.

Rammen er en sitcom med skuespillere i rollene som familiemedlemmene. Det blir sang, konkurranser – og videoinnslag, men der ser vi stort sett barn og voksne fra den virkelige verden.

"Jubalong"-familien
Ett av familiemedlemmene, Rebekka, er født som dukke. Hun synes det er litt vanskelig å være annerledes. Derfor kompenserer hun med å være ganske bråkete og frekk. Foreldrene Mette og Gøran har flyttet fra hverandre, og nå bor Rebekka og broren Espen halvparten av tiden sammen med Gøran og hans nye kone. Hun heter Tove og har datteren Kamilla. I tillegg hender det at fetter Petter og kusine Trine kommer på besøk.

Den andre halvparten av tiden bor de hos mamma Mette i huset ved siden av. Hun kommer ofte på besøk hos Gøran og Tove.

Verdens morsomste program for barn
"Jubalong" tar over etter "Barnas Supershow". Da prosjektleder Vera Micaelsen, Jeanette Pettersen og Espen Torkildsen fikk i oppdrag å utvikle et konsept som skulle ta over etter denne prisbelønte og superpopulære serien, gikk de grundig til verks. - Vi skulle tross alt ta over etter det som trygt kan betegnes som norgeshistoriens mest populære program, sier Vera Micaelsen. – Derfor fant vi ut at vi måtte forsterke vår kunnskap om barn og humor. Vi ville nemlig lage verdens morsomste program for barn!

I tillegg til at programmet skulle være morsomt, ønsket programskaperne også at "Jubalong" skulle speile hva barn i målgruppen er opptatt av. Og det er familien.

Egenprodusert underholdningsprogram fra NRK Barn og ungdom (2006)
Prosjektleder: Vera Micaelsen
Skuespillere: Nikis Theophilakis (Gøran), Siw Anita Andersen (Mette), Liv Gulbrandsen (Rebekka), Lene Kongsvik Johansen (Tove), Herman Bostad (Espen) og Oda Bråthen (Kamilla).
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252
Tv-seere bes kontakte NRKs publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no