Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 28. desember 2007 kl 21.15 Jul på Saltön

Store planer for Saltön

Blomgren (Tomas von Brömssen)  forsøker å hanskes med sitt brudte ekteskap. (Foto: Bo Håkansson, Bilduppdraget)
Blomgren (Tomas von Brömssen) forsøker å hanskes med sitt brudte ekteskap. (Foto: Bo Håkansson, Bilduppdraget)
Det virker som Kabbe er mer lystig til sinns, og sammen med Lisette Månsson begynner han å legge store planer for Saltön. Blomgren forsøker å takle at ekteskapet er over, men ser til slutt ingen annen utvei enn å søke terapi.

Emily er fryktelig uheldig når det tar fyr i cafeen og leiligheten hennes som ligger i etasjen over. Heldigvis kommer en brannmann henne til unnsetning. Ikke bare redder han henne ut av brannen - han klarer også å vekke hennes lyster! Da hun like etter mottar et brev fra sin nylig avdøde, far får hun et stort sjokk.

MacFie og Sara er sammen igjen, og MacFie foreslår at de flytter til Paris.

Lisette Månsson ønsker også forandringer og legger fem planer om et opplevelsessenter på Saltön med tivoli, utendørskino, nattklubb. Kabbe blir ivrig! De trenger en investor, men så kommer de på at Emily nylig har arvet mye penger.

Blomgren blir overrasket over terapimetodene til psykologen. Likevel snakker han ut om hvorfor han er sint på Emily. Terapeuten vil at han skal konsentrere seg om å se framover i stedet for å grave i fortiden. Da Blomgren går fra psykologen, oppdager han at også Tommy går i terapi.


Om serien
Fire dager på rad i romjulen skal vi tilbake til "Saltön", tv-dramatiseringen av Viveca Lärns bøker. Da den første serien gikk på NRK våren 2005, var det i snitt 740 000 seere som fulgte serien om det intense skjærgårdslivet i Bohuslän. I Sverige slo serien alle rekorder med seertall på inntil 2,7 millioner.

I fire timeslange avsnitt får vi denne gangen følge livet i skjærgården gjennom en vinter full av dramatiske hendelser. I de nye episodene er det julestemning på øya, og under den idylliske overflaten er det mange sterke følelser.

Sommerturistene er borte, men tilbake finnes de fargerike typene vi ble kjent med forrige gang, blant dem tobakkshandler Blomgren (Thomas von Brömssen), hans kone Emily (Anki Larsson), Johanna (Ulla Skog), MacFie (Per Myhrberg) og Sara (Hanna Bogren).


Svensk dramaserie i fire deler (2007)
Basert på Viveca Lärns bøker
Originaltittel: Saltön 2
Produksjon: GötaFilm på oppdrag fra SVT Göteborg
Manus og regi: Carin Mannheimer
I rollene Anki Larsson, Tomas von Brömssen, Ulla Skoog, Per Myrberg, Hanna Bogren, Johan Wahlström m.fl.


Pressekontakt: Karoline Berg, 23049486, 90108954
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no

Episodene sendes på NRK1 26., 27., 28. og 29. desember kl 21.15 med reprise på NRK3 påfølgende kveld.