Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 12. september 2004 kl 22.10 Megafon: Lars Lillo-Stenberg

Mangfoldig artist

Lars Lillo-Stenberg og resten av deLillos under innspilling i studio. (Foto: Lars Martin Kræmer)
Lars Lillo-Stenberg og resten av deLillos under innspilling i studio. (Foto: Lars Martin Kræmer)
Vi følger Lars Lillo-Stenberg gjennom et helt år – som frontfigur i deLillos, som soloartist, i platestudio, i bandet Young Neils, som filmmusiker og privat.

Parhestene Lars Martin Kræmer og Pål Martin Rossing har skiftevis stått for regi og fotografering til programmet. De oppfatter Lars Lillo-Stenberg som et fyrverkeri av en kunstner. Mannen er nemlig mye mer enn det som strekker seg til gitaren og tekstene, mener de.

Tilbake til røttene
Lars Lillo-Stenberg har hatt mange av sine beste opplevelser på familiehytta i Kjerringvik, like sør for Sandefjord. Hit følger vi ham, og her har mange av tekstene til sangene hans blitt til.

Det var den kanadiske artisten Neil Young som for alvor tente Lars Lillo-Stenberg i ung alder, noe hans innsats i cover-bandet Young Neils helt klart vitner om. Bl.a. møter vi gruppen under en konsert på Gamle Ormelet på Tjøme.

I snart 20 år har Lars Lillo-Stenberg vært frontfigur i deLillos, og programmet tar oss med tilbake gjennom de siste tiårene, til norsk rockmiljø slik det var da deLillos, Dum Dum Boys, Jokke og Valentinerne og Raga Rockers rådde grunnen.

Film-musikk
Lars Lillo-Stenberg står for flere av låtene i den nye norske suksessfilmen "Buddy".
Musikken til Elling-filmene har Lars Lillo-Stenberg også laget, og bl.a. forteller regissøren Petter Næss hvorfor det måtte bli nettopp denne mannen som måtte gjøre musikken til Elling-filmene. Under arbeidet med "Mors Elling" møter vi Lars Lillo-Stenberg i studio på Jar.

Programmet er sendt tidligere, men denne versjonen er redigert ned med ti minutter.

Egenprodusert program
Regi: Lars Martin Kræmer og Pål Martin Rossing
Prosjektleder: Ida Simonsen
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57