Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 13. mai 2004 kl 17.15 Eldrebølgen

Besøk på Solhov

Thor og Biggen er entusiastiske til musikalsk hjelp fra pianisten Råger. (Foto: Annelise Jackbo)
Thor og Biggen er entusiastiske til musikalsk hjelp fra pianisten Råger. (Foto: Annelise Jackbo)
I kveld skal det handle om både teatersport og musikk. En komiker og en pianist kommer på besøk til Lyngseidet.

Harald Eia kommer for å lære deltakerne teatersport. Kri er skeptisk, mens Ivar er veldig entusiastisk og synes det er helt topp med litt avveksling.

Litt senere kommer pianisten Råger som skal hjelpe deltakerne med å sette sammen den musikalske til revyen.

Stemningen mellom Eva og Karl Martin er ikke den beste etter de siste dagers forløp. Nå har også Karl Martin skrevet en vise om en pepperm, og han vil at Eva skal fremføre den. Men det faller ikke i god jord hos henne…

Om serien
Tirsdager, onsdager, torsdager og lørdager fram til sommeren blir det gjensyn med med våre venner i Eldrebølgen. De er til sammen 12 personer i alderen 62-74 år (i 2003). Alle har store ressurser. Og alle har en drøm de vil realisere.

Personene skal leve sammen i 10 uker på Solhov folkehøgskole, og må bli enige seg imellom om hvordan de skal organisere samlivet i denne perioden. Deres oppgave er å sette opp en teater/revy/cabaret-forestilling hvor de bestemmer alt selv. De skal sy kostymer, skrive manus, spille musikken og ha regien. Hele tiden følges de av NRK.

Programmene presenteres av Sven Nordin, som også er deltakernes teaterfaglige rådgiver. Og i løpet av tiden de tilbringer på Solhov Folkehøgskole, får de også besøk av flere andre norske komikere, skuespillere og gode hjelpere som seerne får møte i løpet av serien.

Da serien ble sendt første gang på NRK1 i fjor, fulgte gjennomsnittlig over 750 000 seere "Biggen", "Kri", Eva og resten av gjengen.


NRK Underholdning
Egenprodusert underholdningsserie i samarbeid med Dinamo Story
Programleder: Sven Nordin
Prosjektleder: Morten Johansen
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36/95 70 11 47


LENKER
  • Les mer