Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 2. august 2003 kl 20.10 Trollmann uten flosshatt og kanin

Copperfield i brennende tornado

David Copperfield kaster seg inn i en brennende tornado.
David Copperfield kaster seg inn i en brennende tornado.
Få magikere er like anerkjent som David Copperfield. Han har tidligere gått gjennom den kinesiske mur, tryllet bort frihetsstatuen i New York og svevet over Grand Canyon. Etter over 20 år i bransjen er han nå klar for en ny utfordring: å overleve i sentrum av en brennende tornado.

På forhånd kan han love temperaturer over 1000 grader Celsius og en vindstyrke på over 200 km/t. Med den uberegnelighet vind medfører, vil oppholdet i den brennende tornadoens sentrum være livsfarlig.

- Dette er ingen illusjon, sier Copperfield. – Vinden og flammene er ekte. Det er ganske skummelt.

Lang planlegging
Tornadoen har gjennomgått svært nøye konstruksjoner, og fra idé til konstruksjon har det tatt nærmere syv år med planlegging. Copperfields eneste sjanse til å overleve de menneskeskapte naturkreftene i tornadoen er å oppholde seg rolig i stormens uforutsigbare sentrum.

Anerkjent magiker
Copperfield har enlang fartstid i magiens verden. I 1997 trollbandt han til sammen 40 000 nordmenn i Oslo Spektrum med sine illusjoner og tilsynelatende enkle triks. Med 50 tonn utstyr og en hemmelighetsfull stab, har han reist jorden rundt med sine tryllekunster. I 1995 fikk han sin stjerne på Hollywoods berømte "Walk of Fame", noe som er svært uvanlig for en magiker og illusjonist.

Amerikansk produksjon fra 2001
Kontakt, NRK: niels.bierge@nrk.no
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96