Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 10. september 2003 kl 22.30 Berserk mot Nordpolen

I vikingfotspor

Kaptein Jarle Andhøy tok med seg Alex Rosén og David Mercy og dro på ekspedisjon mot Nordpolen (Foto: Freedom Fighters )
Kaptein Jarle Andhøy tok med seg Alex Rosén og David Mercy og dro på ekspedisjon mot Nordpolen (Foto: Freedom Fighters )
Kaptein Jarle Andhøy, Alex Rosén og David Mercy bestemte seg for å følge i vikinghøvdingen Ottars fotspor og la ut på langtur med den lille seilbåten Berserk II. Alt gikk ikke etter planen, men utfordringer var det nok av.

Med start fra Kaupang i Vestfold var målet for ekspedisjonen å nå Kvitsjøen i Russland, med stopp i Nordishavet for å påvise global overoppheting. 82 grader nord fant de også mindre is enn det er gjort noen gang.

Vikingliv
Som ekte vikinger vil de tre inspirere unge til å kjenne på utferdstrangen i seg og søke det store eventyret på havet. Et mål for turen var også å bli kjent med samenes kultur og lære mer om hvordan dette folket lever i dag.

Guttetur
Jarle har tidligere reist på tokt med David til Sydpolen med Berserk I. Alex traff han på Shetland, der de først havnet i slagsmål, men siden ble svært så gode venner. Da Alex hørte om Jarles planer for neste tur, spurte han om å få være med og mønstret på som kokk.

Eventyr
De tre har filmet hverandre på omgang gjennom hele turen, og de sier at resultatet best kan beskrives som en eventyrdokumentar. De var borte i til sammen fire og en halv måned, og kom hjem i september i fjor. Svømming med hvalross og møte med isbjørn er bare noe av dramatikken vi får være med på.

Eventyrdokumentar
Medvirkende: Jarle Andhøy, Alex Rosén og David Mercy
Prosjektleder: Charlo Halvorsen
Pressekontakt: Elisabeth Burø, mob: 93046697LENKER
  • Hjemmeside