Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 1. mai 2010 kl 19.55 Mesternes mester

Å stokke bein og armer


Det ser ofte så lekende lett ut når toppidrettsfolk konkurrerer, men bak ligger det tusenvis av timer med trening for å perfeksjonere bevegelsene. Hvem av de gamle idrettsheltene er det som har best kontroll over egen kropp?

Den første øvelsen denne uken er inspirert av tyverisikringer med laserstråler på kryss og tvers som vi kjenner fra spenningsfilmer. Deltakerne skal på kortest mulig tid, og med færrest mulig feil, komme seg igjennom "Tyven-Tyven" – en labyrint av røde tråder og irriterende bjeller. Og til manges fornøyelse, må gutta for første gang ta på seg tights!

Balanse og ballkontroll
Litt senere skal deltakerne ut i en balansekonkurranse. På en påle skal de stå på ett bein så lenge de klarer. Det er lov å bytte bein – men da må man hoppe fra fot til fot. Hvem er det som er både mest utholdende og har best balanse?

I den siste øvelsen må deltakerne kontrollere fire baller som ruller mot dem i fire forskjellige baner. Om en ball ruller ut av banen, enten på toppen eller i bunnen, er deltakerne ute av konkurransen. "Skråball" ser svært enkelt ut, men flere av deltakerne sliter både med koordinasjon, ballfølelse og ikke minst regler. Det er nemlig ikke sikkert at alle deltakerne får godkjent tiden sin av dommerne…

Etter den siste øvelsen blir alle poengsummene talt opp og den som har lavest sum må ut i den fryktede natt-testen. Han eller hun må velge ut en person som blir med. Denne oppgaven er det ingen som liker!

Om programserien
I hvert program skal utøverne gjennom tre krevende utfordringer som vil sette alle deres evner på prøve. Etter tre konkurranser må den utøveren som ligger sist sammenlagt, velge med seg en motstander fra gjengen til duell i "Nattesten". Kun sammenlagtvinneren den uken er immun mot å bli valgt ut. "Nattesten" er en vinn eller forsvinn-konkurranse, som avgjør hvem som får være med videre til neste uke.

Samtidig som de konkurrerer mot hverandre, lever deltakerne sammen i et hus på Malta. Der utvikles det nære vennskapsbånd og seerne kommer nærmere innpå og blir kjent med de gamle idrettsheltene på en helt ny måte. Det blir ti programmer før årets Mesternes mester endelig kåres. Årets yngste deltaker er 31 og årets eldste er 53 år gammel.

Den første runden av "Mesternes mester", som ble sendt i januar og februar i fjor, ble en formidabel seersuksess. I gjennomsnitt fulgte 1 172 000 nordmenn med på den spennende konkurransen hver uke. Det høyeste seertallet var 1 241 000.


Produsert av: Rubicon TV AS for NRK
Produsent: Mattis Koppang
Programleder: Dag Erik Pedersen
Medvirkende: Trine Hattestad, Anette Bøe, Brit Pettersen Tofte, Andrine Flemmen, Nina Solheim, Jim Marthinsen, Per Egil Ahlsen, Espen Bredesen, Bjarte Engen Vik, Daniel Franck, Jan Kvalheim.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden 909 55 364 / 23 04 98 41
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900 Publikumssevice
LENKER
  • Her er årets deltakere i Mesternes mester: