Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 18. juli 2002 kl 22.30 Nils & Ronnys tv-cocktail: Kosmonauter i Russland

Kosmonauter i Russland

Nils og Ronny blir kosmonauter i Russland i kveldens tv-cocktail. (NRK-foto: Ole Kaland)
Nils og Ronny blir kosmonauter i Russland i kveldens tv-cocktail. (NRK-foto: Ole Kaland)
Et veddemål om vektreduksjon leder Nils & Ronny til Moskva og rombasen "Star City". Om bord i et russisk laboratoriefly opplever de vektløshet.

Før de kommer så langt, bestemmer de seg imidlertid for å "gjøre" byen. De sjekker inn på det gamle Stalin-hotellet Hotel Moskva, hvor Nils, som ikke har glemt den kalde krigen, gjør oppsiktsvekkende funn av overvåkningsutstyr på hotellrommet.

Nils frykter at de ikke lenger kan snakke fritt på hotellet, og vil trekke utendørs. Med en innleid professor i filosofi som guide og Brezjnevs gamle Sovjet-produserte limousin som transportmiddel, opplever de den post-kommunistiske utgaven av storbyen Moskva, hvor du knapt skimter uteliggere og fattigfolk bak teppet av Dior-kjoler og Gucci-vesker.

En ualminnelig slankekur
Etter Moskva-rundturen er tiden endelig inne for tidenes raskeste slankekur, og iført sjeldent ukledelige romdrakter fraktes Nils & Ronny til rombasen "Star City". Her møter de den pensjonerte kosmonauten Boris Volinov, en hardhaus av sjelden kaliber. To ganger er han utnevnt til helt av Sovjetunionen for et par spesielt hårreisende romferder.

Med noen gode råd fra Boris i baklomma, dyttes våre to helter så inn i et lite tillitsvekkende russisk laboratoriefly. Her blir de helt uventet påtredd fallskjermer før flyet med brølende jetmotorer styrter 10 000 fot på under 25 sekunder. Gjentatte ganger...

Og visst virker slankekuren! Først er man vektløs (altså 100 prosent suksess med null i kroppsvekt) i rasende fart ned mot jorden, og så spyr man posene fulle på veien oppover mot stuphøyde igjen.

Det blir i sannhet en minnerik flytur selv for to reisevante hønefossinger...

Samproduksjon mellom Nils & Ronny AS og NRK Underholdningsavdelingen
Programledere: Nils Henrik Wærstad og Ronny Kristoffersen, 67829410 (nr.tv@online.no)
Mobil 95020644, 95020556
Prosjektleder NRK: Ivar Ragne Jenssen
PressekontaktAnne Bekkevold, 23048956