Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 4. februar 1999 kl 23.15 Kodenavn Bugs

Kodenavn Bugs (t)

NRK1 torsdag 4. februar kl 23.15
Kodenavn Bugs

Atomvåpen på avveie
Det dreier seg om atomvåpen og internasjonal politikk i kveldens episode av spenningsserien \"Kodenavn Bugs\". Det hele starter med at en besøkende president blir forsøkt drept.
Rostov, presidenten i en tidligere Sovjetrepublikk, ønsker å bygge ned sitt lands arsenal av atomvåpen. Han kommer på offisielt besøk for å undertegne avtalen, samtidig som han vil benytte anledningen til å få utført en livsnødvendig operasjon. Under besøket blir han imidlertid utsatt for et attentat.
Samtidig oppdager Ed og Alex at en våpenhandler tilbyr for salg nettopp de samme våpnene som Rostov ønsket å ødelegge. Mye tyder på at det finnes en forræder i Rostovs nærmeste krets. Snart faller mistanken på Rostovs kone, den unge og vakre Natalya.

Om serien
\"Kodenavn Bugs\" er en britisk spenningsserie som har hatt stor suksess på BBC. Serien har hatt like store seertall som \"Østkantfolk\" og lottotrekningen i Storbritannia.
Her følger vi tre detektiver som hamler opp med alt fra terrorisme til internasjonal kriminalitet ved hjelp av avansert teknologi og utradisjonelle metoder. Hovedpersonene har hver sine spesialiteter: Ed er helikopterpilot, klatrer og kampsportutøver, Ros er dataekspert og Beckett detonerer bomber og trenger gjennom forsvarssystemer.
Den mest kjente av hovedrolleinnehaverne er Craig McLachlan som spiller Ed. Han har spilt i \"Naboer\" og også hatt flere platesuksesser, blant annet hiten \"Mona\". Jaye Griffiths, som spiller Ros, er kjent fra NRK-seriene \"Mellom frontene\", \"Bydels-Buddha\", \"Maigret\" og \"Hjertets makt\". Jesse Birdsall fikk sitt gjennombrudd som skuespiller i rollen som Beckett.
De to nye skikkelsene i serien, Jan og Alex, blir spilt av henholdsvis Jan Harvey og Paula Hunt.
NRK 1 torsdag kl 23.15

Britisk spenningsserie
Produksjon: Carnival Films for BBC
Originaltittel: Bugs (season 3)
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, 23 04 77 51
I rollene: Craig McLachlan, Jesse Birdsall, Jaye Griffiths