Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 11. september 2002 kl 22.00 Store Studio

Kulturavdelingens talkshow

Anne Sandvik Lindmo er programleder for Store Studio. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Anne Sandvik Lindmo er programleder for Store Studio. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
- Jeg tror alle NRK-ansatte føler en dragning mot Store Studio, selveste urbygget på Marienlyst, sier programleder Anne Sandvik Lindmo. - Vi er skrekkelig glade for at kultursjef Birkeland har gitt oss lov til å flytte inn her og lage det programmet som skal til for å blåse støvet bort fra veggene i dette ærverdige bygget.

Programserien, som logisk nok heter ”Store Studio”, er kulturavdelingens talkshow. Hver uke inviterer redaksjonen et knippe gjester de har lyst til å snakke med, og et band som spiller noe folk fortjener å høre mer av.

- ”Store Studio” skal handle om musikk, bøker, reklame, design, film, teater, mat og klær, og gjester blir de som kan snakke om disse sakene. Programmet handler om det vi i redaksjonen synes det er verdt å bruke tid på. Diktatur er ikke alltid så dumt, sier Anne Sandvik Lindmo.

Rundt bordet
Rundt studiobordet sitter programlederen og hennes medsammensvorne: popfaglig ansvarlig NRK-reporter Per Sundnes, forfatter og filosof Lars Fredrik Händler Svendsen og Harriet Karoliussen som resten av uken er redaktør i Morgenbladet. De tre er håndplukket fordi de ikke er redde for å si akkurat hva de mener. De skal bidra med kvalifisert sladder og velformulert synsing, både i form av panegyriske hyllester og den aller biskeste slakt.

Sundnes er NRKs egen hoffmusikkreporter, og har fått audiens hos de fleste av verdens største artister. Han er blant annet den eneste i Norge som har fått snakke med Madonna to ganger!

Svendsen er førsteamanuensis ved Filosofisk institutt ved Universitetet i Bergen, og han har gitt ut fire bøker. I tillegg er han en lidenskapelig tilhenger av synthpop og spiller i eget synthpopband!

Karoliussen er daglig redaktør i Morgenbladet med hovedfag i litteraturvitenskap. Hun har Vålerenga, Hamburgsund og Leeds som sine favoritt-fotballag og i tillegg er hun godseier, nyfrelst bilist og god med ljå. Men aller best er hun med ball!

I flere kanaler
”Store Studio” er også et radioprogram. Når sendingen på NRK1 er over, fortsetter programmet i NRK P2 der lytterne får høre mer fra bandet og en av gjestene i tv-programmet. I tillegg kommer ”Store Studio” i en web-versjon. Hjemmesiden rommer utfyllende materiale om temaene i sendingen, spesialutgaver av reportasjemateriale og fyldig dokumentasjon av redaksjonens indre liv. Gled dere!

NRK Kultur - egenprodusert magasin
Programleder: Anne Sandvik Lindmo
Prosjektleder: Ales Ree
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10,