Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 7. februar 2001 kl 20.55 Niern: Veien til livet

Niern: Veien til livet

NRK2 onsdag 7. februar kl 20.55
Veien til livet

På vei mot helbredelsen

Dr. Michael Reynolds nye pasient er 16 år, dødssyk og i fengsel for mord. Gutten truer doktoren med seg på en reise til sine forfedres område, et indianerreservat i Arizona. Farer underveis skal komme til å forandre livet for dem begge.

Dr. Michael Reynolds (Woody Harrelson) er en rik, ung lege som tenker mer på forfremmelse i jobben enn på sine pasienter. Han fører en materialistisk livsstil og er akkurat nå opptatt av å kjøpe et hus til to millioner dollar for seg og sin familie.

Reynolds nye pasient heter Brandon Monroe (Jon Seda), populært kalt Blue. Han lider av uhelbredelig kreft og har bare noen uker igjen å leve. Blue er halvt cherokee- indianer, gjengmedlem og morder med sin stefars liv på samvittigheten. Han føler sterk motvilje mot legene som har prøvd å hjelpe ham, og han har skamslått flere av dem.

Kidnappes
En dag Blue er på sykehuset hvor Reynolds er ansatt, får han tak i en pistol, kidnapper legen sin og stjeler en bil. Med våpen i hånd drar han Reynolds med seg til indianerreservatet i Arizona der det finnes en innsjø indianerne hevder inneholder helbredende vann. Blues mål er å komme seg til innsjøen, bade i vannet og kanskje bli frisk.

På veien støter de to på flere utfordringer, både brutale motorsykkelgjengmedlemmer, giftige klapperslanger og New Age-filosofer. For Reynolds er nok situasjonen enda mer traumatisk enn for Blue ettersom gutten ustanselig truer med å drepe ham. Men reisen stiller krav til dem begge, og etter hvert er en gryende gjensidig respekt i emning.

Fargerik hovedrolleinnehaver
For store deler av det norske publikum ble nok Woody Harrelson først kjent for sin tolkning av den enfoldige bartenderen Woody Boyd i komiserien \"Cheers\". Den eiegode Woody Boyd har lite til felles med sin navnebror. Harrelson er sønn av en morder, har selv vært arrestert mange ganger og har vært en frittalende miljøforkjemper. Selv etter Hollywoods standard er han svært fargerik. Samtidig er han en allsidig skuespiller som har tolket mange forskjellige roller. Vi husker ham for eksempel som romantisk ektemann i \"Indecent Proposal\", et av verdens stebarn i \"Natural Born Killer\" og pornomagnat i \"People vs. Larry Flynt\".

I andre roller møter vi Anne Bancroft som lofferen og New Age- disippelen Renata, og Alexandra Tydings som Michaels kone Victoria.

NRK2 onsdag kl 20.55

Amerikansk spillefilm fra 1996
Originaltittel: Sunchaser
Regi: Michael Cimino
I rollene: Woody Harrelson, Jon Seda, Anne Bancroft
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf. 23 04 72 36 (hilde.ljoen@nrk.no)

Bilde
1. Woody Harrelson i rollen som dr. Reynolds
2. Dr. Reynolds blir angrepet av motorsyklister på sin reise til Arizona med den dødssyke Blue.
3. Dr. Reynolds (Woody Harrelson) og Blue (Jon Seda) som bare har noen dager igjen å leve.
4. Woody Harrelson som dr. Reynolds og Anne Bancroft som Renata.