Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 11. mai 2010 kl 21.30 True Blood

Vanvidd


Bill besøker vampyrdronningen av Louisiana for å finne ut hvordan Maryann kan bekjempes.

Dronningen er ikke spesielt interessert i Bills forespørsler, og er mer opptatt av sine egne groteske aktiviteter.

I Bon Temps planlegger de som ikke er under Maryanns forhekselse, sitt neste trekk. Sam Merlotte innser at de trenger hjelp, og besøker Eric som motvillig går med på å se hva han kan gjøre for dem.

Sookie og Lafayette må prøve å redde Tara igjen, etter at hun har rømt og returnert til Sookies hus i et forsøk på å redde Eggs. Hoyt stormer ut av Bills hus etter at han og Jessica har hatt en stygg krangel om moren hans. Moren avslører så noen sannheter om faren…

Om serien
Etter at japanske forskere har utviklet syntetisk blod kan vampyrer nå plukke med seg en firepakning med "True Blood" fra butikken i stedet for å drikke menneskeblod. Vampyrene har organisert seg og kan gå fritt, om ikke komfortabelt, omkring blant vanlige mennesker. Etter solnedgang, vel og merke.

Med en blanding av romantikk, spenning, mysterier og humor forteller True Blood historien om Sookie (Anna Paquin), en ung servitrise med telepatiske evner som forelsker seg i den 173 år gamle vampyren Bill Compton (Stephen Moyer).

True Blood tar klassiske vampyrmyter til noe nytt og moderne, og lar forholdet mellom mennesker og vampyrer i sørstatenes USA illustrere velkjente fordommer. Det er mange som misliker at de døde får de samme rettighetene som de levende, særlig ikke etter vampyrenes blodige fortid. Og slett ikke alle vampyrer liker smaken av syntetisk blod...

"True Blood" er basert på bokserien "The Southern Vampire Mysteries" av Charlaine Harris.

Produsert av HBO
Originaltittel: True Blood, sesong II
Kveldens episode: "Frenzy"
Manus: Alan Ball
Regi: Daniel Minahan
Med: Anna Paquin (Sookie Stackhouse), Stephen Moyer (Bill Compton), Sam Trammel (Sam Merlotte), Rutina Wesley (Tara Thornton) og Alexander Skarsgård (Eric Northman).
Pressekontakt: Mette Kamilla Skjong, tlf: 23 04 20 33
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900