Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 20. desember 2003 kl 20.20 Musical Musikal

En hyllest til musikalen

Mia Gundersen Lelienhof. (Foto: Erik Berg/Det Norske Teatret)
Mia Gundersen Lelienhof. (Foto: Erik Berg/Det Norske Teatret)
Det brede musikalske underholdningsteatret har vært et varemerke for Det Norske Teatret gjennom 90 år. "Musical Musikal" byr på en perlerekke av klassiske numre fra de mest minneverdige oppsetningene. I opptak fra scenen viser NRK nå suksessforestillingen i sin helhet.

Både kritikere og publikum satte stor pris på "Musical Musikal" da oppsetningen hadde premiere i november i fjor. Til sammen har det blitt 78 forestillinger som er sett av hele 42.159 publikummere.

Nå har også tv-seerne mulighet til å få med seg denne godbiten. Den vises i to deler, avbrutt av "Med hjartet på rette staden" mellom 1. og 2. akt.

- Vi er meget fornøyd med at vi har fått anledning til å sceneoverføre dette to timer lange potpurriet, sier NRKs prosjektleder Roald Øyen. - Det er blitt en meget bra sending, men så er jo også utgangspunktet det beste: en gjennomført, profesjonell forestilling med et uhyre opplagt ensemble som fremfører det beste fra hele verdens musikalrepertoar.

Norsk og internasjonalt
"Musical Musikal" er en hyllest til komponistene, til de store følelsene og den glitrende nostalgien. Stykket rommer både rotnorsk og internasjonalt stoff – fra "Bør Børson jr.", "Trost i taklampa" og "Ungen" til "Spelemann på taket", "West Side Story", "Cats", "Les Misérables", "Annie Get Your Gun", "Oklahoma", "Jesus Christ Superstar" og mange andre. Her er sangene vi kan uten å vite om det, og enda noen til!

Som divaer, showartister, skurker, helter, elskende og revolusjonære møter vi
Lasse Kolstad, Mia Gundersen Lelienhof, Iren Reppen, Henriette Myhre, Jannike Kruse, Unn Vibeke Hol, Tone Ringen, Lakis Karnezis, Paul-Ottar Haga, Kristian Anderssen, Sigve Bøe, Magne Lindholm, Trond Teigen og Erik Jacobsen.

Sceneoverføring fra Det Norske Teatret
Utvalg og bearbeiding: Ola E. Bø og Daniel Bohr
Regi: Daniel Bohr
Musikalsk ansvarlig: Per Christian Revholt
Prosjektleder NRK: Roald Øyen
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99