Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 18. juni 2013 kl 19.45 Grønn glede

Som å vinne i Lotto


Så er første prosjekt kommet til veis ende. Terrasseblokken på Nøtterøy har gått fra å være en betongørken, for å bruke eierens egne ord, til å bli en hage.

I fire uker har Torill Sorkmo kommet hjem til en gradvis forandring og med stadig noen nyheter å glede seg til. For henne har det vært som å vinne i Lotto flere ganger.

Ny utestue
Lagerplassen ute på terrassen har fått en oppgradering med gjenbruk av brukte materialer. Gartner Tom Egeberg Hvål kan bruke det meste som ser gammelt og slitt ut. Kvist og kvast kan bli en lampe og et gammelt reklameseil kan bli en skog. Den gamle utegruppen ble ikke skiftet ut med en ny men lett pusset opp med litt maling.

Frodig hage fra England
Også denne gangen blir det visitt i en norsk hage. Hageeieren er engelsk og det preger hagen. Når engelskmennene kan dette med flotte hager, så det er virkelig noe å se og lære fra denne erfarne hagedamen – selv om innlands-Norge er rammen og ikke de engelske øyer.

Om Grønn glede
Denne sesongen skal en terrasse i blokk få hagefølelse. I løpet av våren skal Mette og Tom også jobbe med en slottshage før de til slutt går løs på en bakgårdshage.

Egenproduksjon, sesong 12 (2013).
Prosjektleder: Unni Haukedal.
Programleder: Mette Stensholt Schau.
Presseansvarlig: Aesha Ullah, tlf: 23 04 93 75/414 14 653.
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice, tlf: 815 65 900.