Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 11. oktober 2005 kl 21.25 Lov og orden: New York

Kaldt spor

Etterforskerne Robert Goren og Alex Eames i
Etterforskerne Robert Goren og Alex Eames i "Lov og orden: New York". (Foto: Universal)
En ung kvinne forsvant sporløst for over 20 år siden. Et likfunn som kan knyttes til henne, blir gjort i bydelen Bronx i New York. Etterforskerne Goren og Eames mistenker en vellykket forretningsmann for å ha ryddet kvinnen av veien.

Alyssa Cooney var 20 år gammel da hun forsvant i 1983. Nå blir liket av henne funnet i en forurenset sidegren av Bronx River. På liket finnes rester av jord fra en byggeplass i nærheten, noe som forteller Goren og Eames at noen har dumpet det i elven nylig.

En midlertidig grav
Goren og Eames leter seg fram til en byggeplass i nærheten av elven, der grunnarbeidene til en kontorbygning er kommet et stykke på vei. I et hjørne av tomten synes tydelig at noe er blitt gravd opp.

Etterforskerne graver videre i saken, og de finner ut at tomten var eid av moren til en svært vellykket forretningsmann, inntil den nylig ble solgt.

Om serien
Produsent Dick Wolf er mannen bak de utrolige seersuksessene i Law & Order-serien. Den originale serien hadde premiere i 1990, og siden er det kommet to nye avleggere med omtrent like stor suksess: Law & Order: Special Victims Unit og Law & Order: Criminal Intent, som nå sendes på NRK2.

Handlingen tar utgangspunkt i arbeidet til etterforskerne Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og partneren Alex Eames (Kathryn Erbe).

D’Onofrio kjenner nok mange igjen fra filmen Men in Black. Hans rollefigur Goren er meget skarp og følger som oftest instinktene sine i arbeidet. Han og kollega Alex Eames utfyller hverandre på godt og vondt.

To andre sentrale personer er statsadvokat Ron Carver (Courtney B. Vance) og etterforskningsleder James Deakins (Jamey Sheridan).

Amerikansk dramaserie, 2001
Originaltittel: Law & Order, sesong 1
Kveldens episode: "Yesterday"
Produsert av: Universal
Med: Vincent D’Onofrio, Kathryn Erbe, Courtney B. Vance, Jamey Sheridan.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57 (stei)