Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 30. oktober 2007 kl 22.30 Bokprogrammet: Noveller - kort er godt

Kort men godt i Bokprogrammet

Odd W. Surén skriver om å stå i bare sokkene midt i Oslo by – her sammen med Hans Olav Brenner i Bokprogrammet (Foto: NRK).
Odd W. Surén skriver om å stå i bare sokkene midt i Oslo by – her sammen med Hans Olav Brenner i Bokprogrammet (Foto: NRK).

Forfatteren Stephen King uttaler i New York Times at novellens allmenntilstand er kritisk. Samtidig stiller Bokklubben Nye Bøker med en novellesamling som hovedbok. Dette fikk Bokprogrammet til å ta med seg et knippe fordommer ut for å møte tre forfattere (Odd W.
Surén, Frode Grytten og debutanten Ingvild H. Rishøi) som jobber med litteraturens mellomdistanse – novellen.


Frode Grytten har brukt ti malerier av amerikaneren Edward Hopper til å sette i gang historiene i novellesamlingen "Rom ved havet, rom ved byen".

I samlingen "Adgangstegn" er Odd W. Surén opptatt av mennesker som strever med å høre til, for eksempel når man plutselig står uten sko midt i Oslo by.

Bemerket debut
Og Ingvild H. Rishøi har med sin samling "La stå" lykkes å debutere samtidig med hovedbok i Bokklubben nye bøker og som voksenbokforfatter.

Programleder Hans Olav Brenner lurer på hvorfor novellesamlinger selger så lite i forhold til romaner. Er det er sant at sjangeren er den mest konservative? Og er novellen en slags
treningsøkt før en romandebut?


Egenprodusert litteraturserie fra NRK Kultur (2007)
Programleder: Hans Olav Brenner
Prosjektleder: Bjørn Hulleberg
Kontaktperson: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no