Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 18. februar 2005 kl 22.25 Jazzsolo: Jacky Terrasson - piano

Jacky Terrasson alene ved pianoet

Som vinner av Thelonious Monk-konkurransen i 1993 etablerte Jacky Terrasson seg som en av de unge lovende innen amerikansk jazz. I årene som fulgte, mer enn innfridde han – i samarbeid med navn som Dee Dee Bridgewater, Dianne Reeves, Betty Carter, Cassandra Wilson og Jimmy Scott.

I serien "Jazzsolo" møter vi imidlertid Jacky Terrasson alene ved pianoet, i intervju og som utøver. Enten han henter fram sitt fjærlette anslag eller spiller med kraft og lidenskap, legger Terrasson for dagen en nærmest komplett forståelse for bluesen og improvisasjonen. Han er også en begavet arrangør som vet å sette sitt personlige preg på kjente komposisjoner.

Kosmopolitt
Jacky Terrasson er født i Berlin med fransk mor og amerikansk far. Han har spilt piano siden 5-årsalderen, og i ungdomsårene hørte han mye på og studerte plateinnspillingene til Bud Powell, Bill Evans og Thelonius Monk grundig.

Med sin trio har Terrasson hele verden som sitt arbeidsfelt, og han har bak seg en rekke turneer i Europa og i Japan. Terrasson er dessuten en av de mest etterspurte akkompagnatører innen jazzen i dag.

Mer om serien
Fredager utover våren får vi en rekke portretter av anerkjente jazzmusikere, hovedsakelig fra USA og Canada. Hver musiker får en time hver, og den er fylt av den musikken aktøren selv velger å presentere seg med som solomusiker.

Opptakene er gjort i den vakre Berkeley Church i Toronto, Canada.

Amerikansk dokumentarserie i fem deler (2004)
Originaltittel: Solos – The Jazz Sessions, Jacky Terrasson – Piano
Produsert av: Cargo Film
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57