Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 9. januar 2006 kl 23.10 Store studio

McDonalds, filmfjes og VG-lista

Programleder Anne Lindmo og Store Studio er klare for et popkulturelt godt nytt år. (Foto: Jan Alsaker)
Programleder Anne Lindmo og Store Studio er klare for et popkulturelt godt nytt år. (Foto: Jan Alsaker)
Tilbake etter julefeiringen kan Store studio by på et riktig så godt nytt år med spennende gjester og musikk. Blant dem som dukker opp i årets første program er den amerikanske samtidskunstneren Tom Sachs, film- og tv-favoritten Ane Dahl Torp og Sæmund Fiskvik, mannen bak den mye omtalte VG-lista.

Tom Sachs lager kunst, McDonalds lager hamburgere, men hva skjer når Sachs lager kunst av McDonalds? Førstkommende lørdag åpner en utstilling av Tom Sachs på Astrup Fearnley Museet i Oslo, og i kveld gjester den amerikanske kunstneren Store studio.

Sachs lar seg inspirere av samtidskulturen og lager kunst som tar utgangspunkt i kjente merkenavn. I kveld får vi vite mer om hans evige fascinasjon for hurtigmatkjeden McDonalds.

Norsk films "Shooting Star"
Det skal godt gjøres å ha sett film eller tv i Norge de siste årene uten å også ha sett Ane Dahl Torp. Norsk filminstitutt har utnevnt henne til Norges "Shooting Star" i 2006, og det betyr at hun skal behørig presenteres for et internasjonalt publikum under Berlinfestivalen i februar.

I 2006 vil hun ha store roller i "Gymnaslærer Pedersen" i regi av Hans Petter Moland, Stefan Faldbakkens spillefilmdebut "Uro" og den svenske spillefilmen "Rotlös". I tillegg skal hun være med i NRK-serien "Kodenavn Hunter", og mer er det helt sikkert!

Juksemaker pipelort?
VG-lista har vært ute i hardt vær det siste halvåret, noe som har ført til travle dager for listesjef Sæmund Fiskvik. I høst havnet spekulasjoner om manipulering av lista på avisenes forsider, og bransjen skulle rydde opp. Da juleribba og pinnekjøttet var vel fordøyd, ble det blåst nytt liv i debatten om juks og fanteri igjen, men Fiskvik er ikke enig i kritikken.

Om programmet
Store studio er NRKs popkulturelle mandagstalkshow med Anne Lindmo i programlederstolen. Pop-reporter Per Sundnes fortsetter å frese rundt på jakt etter gamle og nye venner i pop-universet. Sammen gleder de seg til nok en sesong med mandagsfester i Store studio. Anne Lindmo lover å fortsette suksessformelen:

- Vi ser frem til spennende møter med gjester fra musikk, film, teater, litteratur, design og meningsproduksjon, vi skal drøfte nye tendenser og impulser og fyre opp en og annen debatt. Som alltid runder vi av kvelden med et aktuelt band som spiller levende musikk.

Egenproduksjon fra NRK Underholdning (2005)
Programledere: Anne Lindmo og Per Sundnes
Prosjektleder: Ales Ree
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252