Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 19. desember 2001 kl 22.30 Bla, bla, bla

Gjensyn med Anne-Kats. ukebladverden

Anne-Kat. gir oss et gjensyn med
Anne-Kat. gir oss et gjensyn med "Bla, bla, bla". (NRK-foto: Ole Kaland)
I kveld blir det gjensyn med noen av høydepunktene fra to sesonger med ”Bla, bla, bla”, programserien hvor Anne-Kat. rettet ironiske blikk mot ukebladverdenen. Serien høstet lovord hos kritikerne, og godt over 500.000 seere fulgte den hver uke.

Anne-Kat. Hærland tok for seg aktuelle saker fra den kulørte presse - og hennes vinkling var helt annerledes enn den vi kunne lese på trykk. Den rappmunna programlederen gav oss en salig blanding av reportasje og dramatisering, med seg selv i alle hovedrollene.

Fra UFO til transvestitt
Kveldens program byr blant annet på gjensyn med turen Anne-Kat. tok til Sørum utenfor Oslo. Der møtes flere titalls UFO-interesserte mennesker én kveld i måneden for å diskutere fenomenet. Gruppen kaller seg UFOrum. En nysgjerrig Anne-Kat. er med på et av disse møtene, og hun treffer blant andre Arve Jakobsen som hevder han har vært passasjer i et romskip større enn hele Sør-Norge.

Et annet innslag tar oss med til Oslo Kristne Senter. Anne-Kat. hadde lenge fundert på frelse og gudstro og fikk i stand et møte med pastoren på senteret, Åge Åleskjær. De vandrer gatelangs og snakker om de viktige tingene i livet, deriblant hvorfor det ikke står mer om religion i ukebladene.

De fleste husker hvordan det gikk med Anne-Kat. og Geir. De ble til slutt gift, og i kveld får vi gjenoppleve den fantastiske nyttårsaften med overgangen til år 2000, der de to turtelduene virkelig fant hverandre.

Vi får også se hvordan det gikk da Anne-Kat. prøvde å finne ute hvordan det er å være transvestitt. Hun møter en bonde og hans sjelefrender som forteller hvordan de lever sitt liv i det skjulte.


NRK Underholdning
Høydepunkter fra Bla, bla, bla
Programleder: Anne-Kat. Hærland
Prosjektleder: Guri Skavlan
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10

Bilde
Anne-Kat. gir oss et gjensyn med ”Bla, bla, bla”. (NRK-foto: Ole Kaland)