Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 15. juni 2010 kl 19.45 Grønn glede

Gjenbrukskunst


"Grønn glede" sier i kveld som Øystein Sunde: "Du får nok bruk for det en vakker dag". Programleder Mette, gartner Tom og snekker Ola kan kunsten å gjenbruke ting – alt fra en smijernsport til gamle bjelker.

For ut av de tykke bjelkene fra en gammel låve tryller snekker Ola frem en pergola. Gartner Tom kommer trekkende med en gammel smijernsport noen har kastet - en ypperlig klatrevegg for sukkererter! Den gamle kledningen fra boden får nytt liv i det den blir reist som levegg bak et arbeidsbord. Alt i alt blir det en sjarmerende, litt skakk, litt sliten, men likevel vakker krok for hageglade og møkkete fingre.

Gartner Tom gir seg også i kast med en diger hekk av tuija. Kan den gjenbrukes eller er det bare å ta fram motorsaga?

I tillegg byr kveldens "Grønn glede" på en visitt inn i en av Norges mange besøkshager - med både planter og dyr på visningslista.

Om serien
Programleder Mette Stensholt Schau er tilbake for å spre grønn glede gjennom hele sommeren sammen med gartner Tom Egeberg Hvål. Denne gangen flytter de inn i en kolonihage!
Drømmen om den lille hagen har vært sterk hos dem lenge, og nå skal drømmen endelig gå i oppfyllelse. Dette blir den niende sommeren på rad Mette Stensholt Schau og Tom Egeberg Hvål skal gi inspirasjon og glede til grønne hender.
I årets sesong er det hage i det lille formatet som er hovedtemaet. Men det blir likevel rom for både uteplass, kjøkkenhage og utekjøkken.

- Alt vi gjør i det lille formatet kan forstørres eller forminskes - hvis det bare er en balkong du har til rådighet. Vi skal ha både jordbær i oppvaskhansker og poteter i kasse, forteller Mette.

NRK produksjon (2010)
Programleder: Mette Stensholt Schau
Pressekontakt: Silje Marie Lien, tlf: 23 04 41 01/975 25 287
TV-seere bes kontakte Publikumssevice, tlf 815 65 900,