Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 17. januar 2008 kl 22.30 Uti vår hage 2

Nordlendingene inntar hagen

Nordlendingene inntar hagen. (Foto: Ole Kaland)
Nordlendingene inntar hagen. (Foto: Ole Kaland)
Tre nordlendinger på jakt etter sin opprinnelige dialektmelodi, en rabiat innflytterhatende Oslo-los og gjestespill fra Oddvar Brå er bare noen av høydepunktene i kveldens novellefilm fra Uti vår hage.

Kveldens novellefilm tar tak i følgende fakta: Maktutredningen forklarer at lokalpolitikere stadig mister makt, men at de likevel sitter med ansvaret for forholdene i kommunen.

Tre menn fra Nord-Norge sitter i en buss som går rundt og rundt i en trafikkmaskin i Oslo. De er egentlig på vei til Kommunalministeren for å legge frem en protest mot at folk i kommunen mister melodien på dialekten.

Men når Oslo-losen border bussen og gir dem en rundtur i indre Oslo by, blir nordlendingene konfrontert med spøkelser fra fortiden som gjør at tapet av dialektmelodien fortoner seg som en bagatell.

Om "Uti vår hage 2"
Bård Tufte Johansen, Harald Eia og Atle Antonsen er klare med en ny runde "Uti vår hage". Det dreier seg fremdeles lite om hagearbeid, men desto mer om hva de tre komikerne finner på når de tar utgangspunkt i ulike fakta om samfunnsproblemer i Norge.

Humortrioen har fått fritt spillerom når de har laget "Uti vår hage 2". Serien består av sju utilregnelige og humoristiske novellefilmer som baserer seg på like mange fakta om norske samfunnsproblemer. Temaene er alt fra kulturkollisjon, ekshibisjonisme, overtro, by versus land, klimaendring, avmakt og ekstremisme.

Novellefilmene er inspirert av diverse kjente filmer og filmgenrer, og trioen leker seg med klisjeer og stereotyper.

Novellefilmserie
Produksjon: NRK Underholdning
Manus: Bård Tufte Johansen, Harald Eia og Atle Antonsen
Medvirkende: Bård Tufte Johansen, Harald Eia og Atle Antonsen.
Prosjektleder: Eirik Sandberg Ingstad
Prosjektsjef: Karoline BergPressekontakt: Karoline Berg, 23 04 94 86/90108954
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900


LENKER
  • Hjemmeside